top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Laatste twee ontsnapte terroristen in Jenin gearresteerd nadat ze zich overgaven (video's)


Munadil Nafayat en Iham Kahamji na hun arrestatie. Foto via Shin Bet


De twee nog voorvluchtige terroristen die twee weken gelden met vier anderen uit de Gilboa gevangenis wisten te ontsnappen, zijn zaterdagavond in Jenin opnieuw gearresteerd, nadat de IDF en de speciale Yamam eenheid van de politie, het huis waarin ze zaten hadden omsingeld waarna ze zich overgaven samen met twee mannen die hen hadden geholpen.


De IDF en politie hadden informatie ontvangen over de plek waar ze zaten, waarna een grote troepenmacht de Arabische stad Jenin binnentrok.


Terwijl de troepen de stad Jenin verlieten, braken verschillende rellen uit op een aantal verschillende locaties, waarbij relschoppers stenen en explosieven naar de troepen gooiden en met scherp schoten.Een lokale medische bron zei dat drie Palestijnen tijdens en na de arrestatie door scherp vuur gewond raakten en dat ze in matige en stabiele toestand naar het ziekenhuis van de stad werden gebracht.


Volgens de Israëlische politie hadden Kamamji en Infiat zich de afgelopen dagen samen verstopt in een huis in Jenin. Nadat de Shin Bet veiligheidsdienst informatie had ontvangen over hun verblijfplaats, omsingelden politietroepen van de speciale Yamam eenheid en soldaten het gebouw waar de twee zich zouden verbergen. Kamamji en Infiat kwamen ongewapend uit het gebouw en gaven zich over zonder zich te verzetten tegen hun arrestatie, aldus de verklaring van de IDF.


In een kennelijke poging om een ​​grote, directe confrontatie met Palestijnse terroristen in de stad te vermijden, trokken de Israëlische troepen aanvankelijk de aandacht weg van het huis waar Kamamji en Nafiyat zich schuilhielden door grote aantallen troepen, in een afleidingsmanouvre naar een ander deel van de stad te sturen .


Politiecommissaris Kobi Shabtai zei dat de politie na verloop van tijd wist dat de twee in Jenin waren en zich al enkele dagen op een complexe operatie hadden voorbereid. Hij merkte op dat nadat de inlichtingen waarop ze zaten te wachten zaterdagavond binnenkwamen, commandanten groen licht gaven en troepen naar binnen trokken.


De dreigementen van de Islamitische Jihad en andere Palestijnse terreurgroepen om de arrestatie van de twee voortvluchtigen door de Israëlische strijdkrachten met geweld te voorkomen, bleken niet te zijn uitgekomen.Premier Naftali Bennett prees in een verklaring de veiligheidstroepen voor de operatie, die hij 'indrukwekkend, verfijnd en snel' noemde.


"Ik wil de veiligheidstroepen bedanken die dag en nacht hebben gewerkt, ook op Shabbat en op feestdagen, om dit incident tot een einde te brengen", zei hij. Met betrekking tot de jailbreak voegde hij eraan toe: "Wat er mis ging, kan worden verholpen."288 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page