israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Lang gezochte terrorist en drie anderen tijdens hevig vuurgevecht gedood


Ibrahim Al-Nabulsi in cirkel. Foto via social media


Vanmorgen voerden de IDF, ISA en de Israëlische politie activiteiten uit op het gebied van terrorismebestrijding in de stad Nablus. Tijdens de activiteit neutraliseerden de troepen een langgezochte Palestijnse terrorist, Ibrahim Al-Nabulsi.


Al-Nabulsi wordt verdacht van het uitvoeren van een aantal schietaanvallen gericht op burgers en op IDF-soldaten in het Nablus-gebied, waaronder schietaanvallen op Joseph's Tomb.


Tijdens de activiteit schoten Israëlische troepen op een aantal aanvallers, waaronder Al Nabulsi, die samen met andere aanvallers op de troepen schoten terwijl ze in een woongebouw waren gebarricadeerd. De Israëlische politie heeft op het gebouw geschoten met speciale wapens, waaronder een op de schouder afgevuurde raket.


Al-Nabulsi en een andere aanvaller die in het huis waren, werden beide geneutraliseerd.

Tegelijkertijd ontketenden tientallen Palestijnen een gewelddadige rel. De relschoppers gooiden stenen en explosieven naar de Israëlische strijdkrachten, die reageerden met middelen om de opstand te verspreiden en met scherp vuur. Er werden treffers vastgesteld.


Israëlische troepen hebben de stad verlaten en er zijn geen IDF-verwondingen gemeld.


Israëlische veiligheidstroepen zullen doorgaan met te zorgen voor de veiligheid van de burgers van Israël.


227 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws