top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

LANGE VIDEO: David's Sling voltooit opnieuw een serie succesvolle tests


Screenshot YouTube


De Israëlische luchtmacht, het Israëlische ministerie van Defensie, de Israel Missile Defence Organization (IMDO) in de DDR&D, en Rafael Advanced Defense Systems hebben met succes een reeks oefeningen en tests in Zuid-Israël afgerond waarbij het "David's Sling" lucht- en raketafweersysteem onderschepte complexe scenario's.


De scenario's simuleerden geavanceerde dreigingen, waardoor de capaciteiten van het systeem werden verbeterd en de meerlagige lucht- en raketafweerarray van de staat Israël aanzienlijk werd verbeterd.


De "David's Sling" heeft met succes een reeks live-fire-tests uitgevoerd, speciaal ontworpen om geavanceerde bedreigingen zoals ballistische raketten, kruisraketten, vliegtuigen en UAV's tegen te gaan. Israel Aerospace Industries (IAI) en Elbit Systems namen ook deel aan de tests.


De oefeningen en tests onderzochten de bestaande capaciteiten van het systeem in een aantal uitdagende scenario's, waarmee de operationele capaciteiten van het systeem tijdens conflicten werden bewezen. Ze vormen ook een extra belangrijke mijlpaal in de operationele integratie van het systeem in de Israëlische luchtmacht, ondanks de verscheidenheid aan dreigingen in de verschillende gevechtsarena's van de IDF. Senior leiders van het Amerikaanse Missile Defense Agency (MDA), een belangrijke partner in de ontwikkeling en productie van het David's Sling-systeem, waren ter plaatse om getuige te zijn van het evenement.


Het David's Sling-systeem vormt samen met de Arrow-systemen, de Iron Dome en de C-Dome (de maritieme configuratie van de Iron Dome) een essentiële laag van de lucht- en raketafweerarray van de staat Israël. Het Israëlische Ministerie van Defensie leidt via de IMDO hun ontwikkelingsinspanningen. De hoofdaannemer van het systeem is Rafael Advanced Defense Systems, met Raytheon Missile Systems als onderaannemer. De MMR is ontwikkeld door Elta, een dochteronderneming van IAI, en Elbit Systems is de ontwikkelaar van het BMC-commandocentrum.Directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Defensie, generaal-majoor (res.) Eyal Zamir sprak zijn tevredenheid uit over de succesvolle tests en de aanzienlijke vooruitgang in de mogelijkheden van het David's Sling-systeem.


Directeur van de DDR&D, Brig. Gen. (Res.) Dr. Daniel Gold verklaarde na de tests: “Tijdens Operatie 'Shield and Arrow' waren we getuige van de eerste operationele onderschepping van het David's Sling-verdedigingssysteem. Deze uitdagende operatie toonde de brede operationele capaciteiten van het systeem en bewees het kwalitatieve voordeel en het wereldwijde technologische leiderschap van de staat Israël, zowel op het gebied van lucht- en raketverdediging als in het algemeen. Dit alles gebeurt binnen het kader van het meerlagige lucht- en raketverdedigingssysteem, waaronder de Iron Dome- en Arrow-verdedigingssystemen."


De chef van de luchtmacht van de IAF, Brig. Generaal Eyal Grinboim: "De Israëlische luchtmacht werkt, in samenwerking met onze partners op het gebied van luchtverdedigingsprocessen, dag en nacht onvermoeibaar door om het potentieel van het systeem volledig te ontketenen en de prestaties ervan in diverse en veeleisende scenario's te optimaliseren. ". Door het testen van dit model hebben we met succes aangetoond dat we in staat zijn om succesvolle onderscheppingen uit te voeren, zelfs in de meest uitdagende scenario's. De gevechtssoldaten hebben opnieuw hun uitstekende operationele capaciteiten bewezen."


Directeur van de IMDO in de DDR&D, de heer Moshe Patel, zei: “De IMDO in de DDR&D blijft zich inzetten voor het verbeteren van zijn capaciteiten in nauwe samenwerking met het Amerikaanse Missile Defense Agency, de Israëlische luchtmacht en de Israëlische defensie-industrie. De voortdurende inspanning verzekert de effectiviteit ervan in het zich steeds verder ontwikkelende dreigingslandschap. De reeks tests evalueerde effectief de unieke mogelijkheden van het systeem in verschillende complexe en extreme scenario's. Door gebruik te maken van deze capaciteiten, identificeerden de gevechtssoldaten die het David's Sling-systeem gebruikten, met succes bedreigingen en lanceerden onderscheppers die de beoogde doelen nauwkeurig vernietigden.


Commandant van het directoraat "Magen", luitenant-kolonel T: "Deze tests vertegenwoordigen een reeks succesvolle onderscheppingen uitgevoerd door het David's Sling lucht- en raketverdedigingssysteem tijdens Operatie Shield and Arrow. Ze dienen als een bewijs van de capaciteiten van het systeem om effectief het tegengaan van aanvallen op meerdere arena's. De uitvoering van trainingsoefeningen met live onderscheppingen met een operationeel wapensysteem van de Israëlische luchtmacht wekt veel vertrouwen in de prestaties van het systeem. Bovendien sluit het aan bij ons veelomvattende meerjarenplan, gericht op het vergroten van de paraatheid van onze verdedigingssystemen tegen bedreigingen, met name uit Iran en andere potentiële arena's."


Brig. Gen. (Res.) Pini Yungman, Executive Vice President en hoofd van de luchtverdedigingsdivisie bij Rafael: "Het succes van de reeks tests op de 'David Sling' om de operationele capaciteiten uit te breiden, is een nieuwe doorbraak die RAFAEL leidt in het omgaan met met bestaande en zich ontwikkelende bedreigingen. Het 'David Sling'-systeem werd geactiveerd tijdens Operatie 'Shield and Arrow' en onderschepte met succes twee bedreigingen als onderdeel van een indrukwekkende operationele gebeurtenis die de burgers van het land beschermde, net zoals het zustersysteem 'Iron Dome' dat heeft gedaan doen we al jaren. We zijn trots op het aandeel van RAFAEL, in samenwerking met de Israëlische luchtmacht en het Israëlische ministerie van Defensie, in de missie om de veiligheid en technologische superioriteit van de staat Israël te waarborgen."


123 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page