israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Langzaam stijgen de nieuwe Covid besmettingen


Rambam Ziekenhuis Haifa. Screenshot YouTube


Na een gestage daling van het aantal nieuwe dagelijkse Covid besmettingen, is er sinds zondag sprake van een kleine stijging, twee weken na het loslaten van de meeste Covid beperkingen.


Zo is het basisreproductiegetal, ook bekend als het "R-nummer", het cijfer dat het aantal mensen aangeeft die een virus patiënt gemiddeld infecteert, gestegen naar 0,87, waar het de laatste paar weken was gedaald naar 0,67.


De verwachting is dat het verder zal stijgen met de Poerimfeesten later deze week in aantocht.


Op zondag werden 50.422 mensen op Covid-19 getest, waarbij 5.745 (11,39%) met het virus besmet bleken te zijn, aldus het ministerie van Volksgezondheid.


In totaal zijn er 36.590 actieve virus patiënten in het land, een kleine daling t.o.v. zondag toen dat er 38.379 waren.


In de ziekenhuizen liggen 368 ernstig zieke viruspatiënten (zondag 386), waarvan 176in kritieke toestand met 153 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Uit de gegevens van het ministerie blijkt ook dat 91 van de ernstig zieke patiënten jonger is dan 60 jaar, negen van hen jonger dan 30jaar.


Er zijn de afgelopen 24 uur 12 mensen aan de gevolgen van Covid overleden waardoor het dodental nu op 10.379 staat.


In onderstaande grafiek zijn duidelijk de verschillen te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x of 4x):

94 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws