top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Lapid is de onwaarheden van Netanyahu over de Iran deal zat en heeft hem uitgenodigd


Foto Haim Zach / GPO


Premier Lapid werd zondag de vele onwaarheden zat die oppositieleider Netanyahu verspreid over de naderende Iran deal en heeft hem uitgenodigd voor een gesprek vandaag, maandag, om 17.00 uur in zijn kantoor. Netanyahu zal dan alle details over de komende Iran deal ontvangen.

Kort na het bekend worden van de uitnodiging, bracht de Likud-partij van Netanyahu een bericht uit waarin stond "dat het gesprek op verzoek van Netanyahu zal plaatsvinden".


Netanyahu, die weigerde veiligheidsbriefings te ontvangen van voormalig premier Naftali Bennett, had eerder deze maand een ontmoeting met Lapid tijdens Operatie Breaking Dawn.


Kort nadat de ontmoeting was gepland, beschuldigde Netanyahu Lapid en minister van Defensie Benny Gantz ervan "in slaap te zijn gevallen achter het stuur" en Iran "een deal te laten sluiten die onze toekomst in gevaar brengt".


"Ze hebben niets gedaan om de regering-Biden onder druk te zetten", betoogde Netanyahu. "Ze gingen niet naar het Congres, ze gingen niet naar de VN. "Lapid en Gantz werden pas wakker nadat de VS en Iran het grootste deel van de deal overeenkwamen".

Lapid sloeg later op zondag terug en verklaarde: Toen Netanyahu premier was, was alles wat hij deed in de Iraanse zaak voor persfeesten en presentaties. De schade die hij tijdens zijn ambtstermijn heeft aangericht aan de twee belangrijkste strategische kwesties van Israël - de strijd tegen het Iraanse kernwapen en de betrekkingen met de VS - is ernstig en diep en we zijn die nog steeds aan het herstellen."


"Dat is de reden waarom ik Netanyahu heb gevraagd om morgen met me mee te gaan voor een veiligheidsbriefing: dat hij op zijn minst een idee zal hebben waar hij het over heeft."

113 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page