top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Lapid tegen cadetten: "biedt weerstand aan de druk om geweld onwettig te gebruiken"

Foto

Foto Amos Ben Gershom / GPO


De vertrekkende premier Yair Lapid waarschuwt IDF-officierscadetten voor de druk die het leger waarschijnlijk zal ondervinden om geweld te gebruiken zonder rekening te houden met wetten.


Hieronder volgen fragmenten uit de toespraak van premier Yair Lapid donderdag tijdens de IDF Officers Course Graduation Ceremony op Training Base 1 zei:

"We zullen niet aarzelen om geweld te gebruiken om het welzijn van onze mensen te beschermen. Onze vijanden moeten weten dat we op elk moment sterker, slimmer en taaier zijn dan zij."

“Onze vijanden moeten nog iets weten: dat we samen tegen ze opstaan. Die Israëlische samenleving is sterker dan enig meningsverschil. De macht van Israël is de kracht van eenheid.”

“Onze missie als samenleving is om het vertrouwen te herstellen: vertrouwen in onze democratie, in de IDF, in de politie en in onze rechtbanken. En vooral om ons vertrouwen in elkaar te herstellen.”

“De komende jaren zal de IDF te maken krijgen met twee interne uitdagingen. De eerste uitdaging zijn de groeiende scheuren in het model van een volksleger. Dit wordt uitgedaagd in het licht van gevaarlijke uitingen van ontduiking en weigering, in het licht van de steeds groter wordende bevolkingsgroepen die zich niet aanmelden.”

“De tweede uitdaging is de oproep om geweld te gebruiken zonder wetten, zonder regels, zonder vast te houden aan het model van een gezagsgetrouw leger. Deze oproepen verzwakken de Israëlische samenleving en de IDF. Het feit dat we een democratie zijn met regels en wetten, beperkt onze macht niet: het is de bron van onze macht. Het is wat ons scheidt van onze vijanden. Zonder van hen te verschillen, zullen we ze niet verslaan. Als de IDF geen moreel en gezagsgetrouw leger is, zal het niet de beste soldaten en commandanten rekruteren.”


71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page