top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Laurie Vardi, 24,: Coldplay-fan en hondenliefhebber met een zoetekauw. Vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Laurie Vardi. Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Laurie Vardi, 24, uit Ra'anana, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen toen ze probeerden het Supernova-muziekfestival te ontvluchten.


Laurie en haar vriend, Nissim Gimmy, verlieten het toneel van de rave in hun auto toen het raketvuur begon, en zochten veiligheid in een schuilkelder langs de weg nabij Kibbutz Alumim. Nissim zei dat de terroristen granaten naar binnen gooiden, waardoor hij aan één oog verblind werd en bewusteloos raakte. Toen hij wakker werd, zei hij, was Laurie er niet, en hij begreep dat ze vanwege de zware rook de schuilplaats had verlaten om lucht te halen.


Nissim zei dat hij naar buiten ging om haar te zoeken en haar doodgeschoten aantrof, liggend met haar ogen open net buiten de schuilkelder. Hij zei dat hij de moeilijke beslissing had genomen om haar lichaam achter te laten en met zijn leven te ontsnappen.


Laurie werd op 12 oktober begraven in Ra'anana. Ze laat haar ouders, Racheli en Dominic, en haar broer en zus Ariel en Eitan achter.


Nissim zei dat het stel zo uitkeek naar Supernova, deels omdat "Laurie elk weekend werkte... Ze was zo'n hardwerkende vrouw, ze was bereid alles te doen om haar eindeloze doelen te bereiken", schreef hij op Instagram.


“Mijn Laurie, de waanzinnige liefde die ik voor jou had is sinds 7 oktober 2023 slechts vertienvoudigd”, schreef hij . “Je gaf zoveel licht aan de mensen om je heen. Zoveel mensen lachten met je mee, lachten en genoten van je gekkigheid. De zoetste dwaasheid ter wereld. Aan de andere kant ben je ongelooflijk slim, vol charisma en een hoog zelfbeeld, iemand die alles weet te bereiken wat haar hartje begeert. Echt, alles. Je hebt een villa in mijn hart… en die zal daar voor altijd blijven.”


Laurie en Nissim woonden samen in Herzliya met hun twee geliefde honden, Chelsea en Quick. Haar vrienden zeiden dat ze van snoep hield, vooral van chocolade, en een zwak had voor warme chocoladesoufflé. Ze was een grote fan van de band Coldplay en had zelfs een tatoeage van hun tekst: 'Kijk naar de sterren, kijk hoe ze voor je stralen', uit hun nummer 'Yellow'.


Ze werkte bij een aantal banen, onder meer als personal trainer, bij een schoonheidssalon en modellenwerk. Ze hield ook van autoraces en kreeg daarvoor zelfs een speciaal rijbewijs voor een afgesloten parcours in het zuiden.


Haar goede vriend, Shahaf Bar Siman Tov, schreef op Instagram dat Laurie “daar zeker aan het dansen is, ik ben er zeker van, mijn zus.”


“Ik mis het om je te bellen, om advies te vragen over allerlei onzin, om te lachen en gek te worden zoals alleen wij dat konden,” voegde ze eraan toe. “Met jou chocolade en gummie snoepjes eten tot onze maag pijn deed, en gewoon bij jou zijn, naast je. Je zult voor altijd mijn beste vriend zijn, en ik weet dat je van bovenaf over me waakt en voor me zorgt.


Op Pesach merkte haar moeder, Racheli, op dat een jaar eerder: “Lauritush en ik vierden Seidernacht volgens het boekje, we lazen de hele Haggadah, we begrepen het, we zochten op Google wat we niet begrepen, we passeerden de Seider, bord boven ons hoofd zoals Marokkanen doen… we aten, we lachten.”


“Waarom is deze avond anders dan alle andere avonden? Laurie is niet meer bij mij. Maar altijd in mijn hart.”

219 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page