top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Legerchef: IDF heeft de afgelopen twee weken ten minste 10 terreuraanslagen verijdeld


IDF Opperbevelhebber Kochavi (L) met inkomende en uitgaande commandant van de luchtmacht. Foto IDF-woordvoerderseenheid.


Tijdens de ceremonie waarbij het commando van de luchtmacht werd overgedragen aan Generaal-majoor Tomer Bar, zei de opperbevelhebber van de IDF, Aviv Kohavi, dat de IDF de afgelopen twee weken minstens 10 terreuraanslagen heeft weten te voorkomen.


“Dankzij inlichtingen en operaties zijn de afgelopen twee weken minstens 10 terreuraanslagen voorkomen. Zelfs op dit moment zijn we gefocust op het afslaan van verdere aanvallen', zei Kohavi tijdens de ceremonie.


“Dit is op dit moment de belangrijkste missie van de IDF. We zullen waar nodig optreden en alle methoden gebruiken om het terrorisme te stoppen”, voegde hij eraan toe.


"We zullen elke buurt, straat, huis of kelder bereiken om de daders te pakken te krijgen - wat er ook nodig is en welke methoden dan ook, om het terrorisme te stoppen", aldus Kochavi


“De reactie op de recente reeks aanslagen is een bewijs van de professionaliteit, moed en vastberadenheid waarmee IDF-eenheden werken om het terrorisme te verslaan. Dankzij inlichtingen en verschillende operaties zijn de afgelopen twee weken zeker tien aanslagen voorkomen. We zijn, zelfs op dit moment, gefocust op het afweren van verdere aanvallen. Dit is de gerichte missie van de IDF: we zullen elke buurt, straat, woning en kelder bereiken die we nodig hebben om terroristen te arresteren. We zullen overal en met alle mogelijke middelen optreden om het terrorisme te stoppen,” aldus Kochavi.


De IDF-chef sprak ook over het aanhoudende conflict met Iran en zei dat de Israëlische luchtmacht een sleutelrol speelt bij het voorkomen van aanvallen op Israël, evenals het tegengaan van "Irans verschansing in Syrië" en het voorkomen van versterking van Hezbollah


“We vergroten en verfijnen de reikwijdte van allerlei soorten antennesystemen, detectiesensoren en bewapening op een ongekende manier. Naar verwachting zullen deze allemaal slagen op de dag dat het bevel wordt gegeven voor nauwkeurig vuur met een hoge slagsnelheid. Dit zijn belangrijke onderdelen die de grondmanoeuvres zullen begeleiden, wat het volledige partnerschap van de Israëlische luchtmacht aantoont bij grondmanoeuvres.”


“De opeenvolgende aanvallen van de Israëlische luchtmacht hebben een beslissende invloed gehad op het voorkomen van de verschansing van Iraanse troepen in Syrië, op het voorkomen van de vestiging van Hezbollah-troepen in de zuidelijke Golanhoogten, op het voorkomen van vijandelijke intensivering met geavanceerde wapensystemen en op de directe en het onmiddellijk afwenden van dreigementen om Israël te infiltreren.


Generaal-majoor Tomer Bar is nu de nieuwe luchtmachtcommandant en heeft generaal-majoor Amikam Norkin vervangen als bevelhebber van de Israëlische luchtmacht. Generaal-majoor Norkin heeft de afgelopen vijf jaar in deze functie gediend en zal 37 jaar dienst bij de IDF afsluiten.


Bij de ceremonie waren maandagavond op de luchtmachtbasis "Tel Nof" naast de familieleden. ook de commandanten van de Duitse, Griekse en Cypriotische luchtmacht aanwezig, evenals de commandant van de Amerikaanse luchtmacht in Europa


64 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page