top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Leiders van het reservistenprotest kondigen "escalatie van de strijd" aan


Screenshot N12 News


De organisatoren van het reservistenprotest hielden dinsdag een persconferentie op het hoofdkwartier van de luchtmacht in Herzliya, waar ze de "escalatie van de strijd" aankondigden.


"De regering blijft wetgeving doorvoeren, de minister van Defensie zwijgt en de regering schendt het contract tussen haar en ons", zei reserve-luitenant-kolonel Ron Sharaf tegen N12 News. " Een uitvoerende macht met onbeperkte macht is een dictatuur. Als deze wetten worden aangenomen, zal het Volksleger niet kunnen bestaan."


De organisatoren wendden zich tot minister van Defensie Yoav Galant en eisten dat hij stopte met de voortzetting van de wetgeving: "Het leger valt uiteen voor uw ogen en u bent al 11 weken stil." Ze verwezen ook naar de geplande wijziging in de samenstelling van de commissie voor de selectie van rechters, de enige revolutionaire wet die naar verwachting tijdens de huidige zitting zal worden aangenomen, en vielen aan: "De verzachting is geen verzachting, het is een fictie."


Vanaf vandaag zullen de organisatoren van het protest beginnen met het ondertekenen van de reserveofficieren op een petitie volgens welke ze zich niet zullen melden als de wetten van het juridische plan worden aangenomen. "Je schreeuwt een echte schreeuw", zei voormalig stafchef Dan Halutz. "Er zijn mensen die de reservisten proberen voor te stellen als weigeraars, maar de enige weigeraars zijn die in de regering." Halutz riep ook premier Netanyahu op om in te grijpen. in de wetgevingsprocedure: "Hij is de verantwoordelijke volwassene, hij moet het bevel voeren."


Woensdag zullen de reservisten en andere protestorganisaties demonstreren voor het Eretz Israel Museum in Tel Aviv, waar een vastgoedconferentie zal worden gehouden met deelname van premier Netanyahu, minister van Transport Miri Regev en minister van Volkshuisvesting Yitzhak Goldknopf. Van de minister wordt verwacht dat hij online een toespraak houdt. Buiten de muren van het museum houden de demonstranten een alternatieve conferentie, die de schade zal bespreken. De mogelijkheid van de juridische revolutie op de bouw- en transportinfrastructuur in het land.


142 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page