top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

LG neemt Cybellum, leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen voor voertuigen, over


Ter illustratie. Foto via Cybellum


De raad van bestuur van LG Electronics (LG) deelde in een persbericht mee dat het de overname heeft goedgekeurd van het Israëlsiche bedrijf Cybellum, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor risicobeoordeling van voertuigen op het gebied van cyberbeveiliging.


Door de deal ter waarde van $ 140 miljoen neemt LG een belang van ongeveer 64 procent in het technologiebedrijf, een strategische stap die de cyberbeveiligingscapaciteiten van LG zal verbeteren en zijn inspanningen om een innovatiepartner voor toekomstige mobiliteit te worden, zal versnellen .


De resterende aandelen zullen in de nabije toekomst worden verworven en de definitieve waardering en het totale investeringsbedrag zullen op dat moment worden bevestigd. Bovenop deze initiële investering heeft LG zich gecommitteerd aan een eenvoudige overeenkomst voor toekomstig eigen vermogen (SAFE) om na afronding van het handelsproces in het vierde kwartaal nog eens $ 20 miljoen in Cybellum te investeren.


Cybellum, opgericht in 2016 in Tel Aviv, is een toonaangevend cyberbeveiligingsbedrijf voor voertuigen met ongeveer 50 werknemers en werkt momenteel samen met belangrijke spelers in de sector en levert met succes zijn producten aan voertuigfabrikanten en leveranciers over de hele wereld.


Naast Israël heeft Cybellum vestigingen in Japan, Duitsland en Noord-Amerika. Cybellum zal een onafhankelijke entiteit en merk blijven, blijven groeien en haar klanten en partners ondersteunen met hetzelfde toewijdingsniveau en dezelfde normen waaraan Cybellum-klanten gewend zijn geraakt.


Nu het aantal en het type cyberbeveiligingsbedreigingen toeneemt en de wereldwijde auto-industrie overgaat naar het tijdperk van met elkaar verbonden auto's waar veilige connectiviteit essentieel is, is de behoefte aan betere cyberbeveiliging van voertuigen die aan internationale normen voldoet, nog nooit zo groot geweest.


Cyberbeveiliging van voertuigen zal in de loop van de tijd alleen maar belangrijker worden naarmate auto's evolueren naar organisch verbonden systemen met complexe onderlinge relaties tussen hun verschillende componenten.


Cybellum stelt LG in staat om preventief een duurzame groeimotor in de snelgroeiende automotive cyberbeveiligingsindustrie veilig te stellen en meer waarde te leveren op belangrijke gebieden zoals het ontwerp, de ontwikkeling en werking van onderdelen door softwarebeveiliging te optimaliseren.


Een van Cybellum's meest geavanceerde oplossingen om voertuigen te beschermen tegen cyberbeveiligingsbedreigingen is het Cyber ​​Digital Twins-platform. Cyber ​​Digital Twins maakt een gedetailleerde weergave van de softwarecomponenten van een voertuig zonder toegang tot de broncode en legt automatisch alle risico's bloot die mogelijk misbruikt kunnen worden. Het platform vertrouwt op realtime informatie over bedreigingen om te controleren op kwetsbaarheden en levert een volledige beoordeling van die kwetsbaarheden en biedt aanbevolen oplossingen.


Deze investering, de eerste acquisitie voor LG in Israël en het cyberbeveiligingsdomein, onderstreept het belang van deze groeiende categorie en is een belangrijk onderdeel van de strategie van LG om haar bedrijfsportfolio te versterken door middel van strategische acquisities, allianties en partnerschappen, met een sterke focus op de voertuigcomponenten bedrijf. In augustus 2018 nam LG de Oostenrijkse ZKW Group over, een toonaangevende speler op de markt voor autoverlichting. In juli lanceerde LG een joint venture met Magna International, de op twee na grootste autoleverancier ter wereld, om LG Magna e-Powertrain te creëren, waarmee het concurrentievermogen en het toekomstige groeipotentieel van beide partners wordt vergroot.


"We zijn enthousiast over deze samenwerking met LG en het geweldige rendement dat we hebben kunnen leveren aan onze belanghebbenden", zegt Slava Bronfman, CEO van Cybellum. “Cybellum heeft het meest uitgebreide productbeveiligingsbeheeraanbod in de branche ontwikkeld en door de krachten te bundelen met LG kunnen we de realisatie van onze visie verder versnellen. We verwachten in de nabije toekomst fors te groeien.”


"Het is geen geheim dat software een cruciale rol speelt in de auto-industrie en daarmee ook de behoefte aan effectieve cyberbeveiligingsoplossingen", zegt Dr. Kim Jin-yong, president van LG Electronics Vehicle Component Solutions Company. "Deze laatste deal zal LG's solide basis op het gebied van cyberbeveiliging verder versterken, waardoor we nog beter voorbereid kunnen zijn op het tijdperk van geconnecteerde auto's."25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page