top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Lightning Path' veranderd militairen in officieren van innovatieve wapensystemen

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse pagina van de IDF en is is geschreven door Yuval Tor Shalom.


Het afgelopen jaar zijn fundamentele veranderingen doorgevoerd in het luchtverdedigingssysteem. Veel systemen werden vervangen door geheime en innovatieve geavanceerde technologieën, en daarom rees de vraag: wie zal ze controleren?


Aan het einde van de komende maand zullen dertig leden van de Israel Defense Forces en de Israel Defense Forces zich inschrijven voor een nieuw programma dat de naam 'Lightning Path' heeft gekregen. Van de missies, via de militaire training, de bediening van verdedigingssystemen en wapens tot de 1e Luchtmacht - we gingen luisteren naar de training van de mannelijke en vrouwelijke officieren die het luchtruim zullen verdedigen.


Elke soldaat weet dat het moment zal komen waarop hij de kans zal krijgen om vooruitgang te boeken in het IDF-systeem – en om officier te worden. Maar er zijn leden van de Israëlische strijdkrachten voor wie dit al duidelijk is voordat ze voet aan wal zetten in de 'BKOM'. Nee, ik heb het niet over dit bedrijf dat al sinds de middelbare school droomt van de gelederen, maar over een echte plaatsing.


Eind komende maand worden de taken van de toegewijde officier aangevuld met een nieuwe: de cursus 'Lightning' in het luchtverdedigingssysteem. Het werd gelanceerd na een reeks veranderingen die het afgelopen jaar zijn doorgevoerd, waaronder de vernieuwing van de bestaande wapensystemen, die werden vervangen door geavanceerde en geheime technologieën gericht op bescherming tegen de nieuwe luchtdreigingen. En de Barak-cursus werd precies voor deze missie geopend – en de eerste dertig jonge mannen en vrouwen die zich aanmelden, zijn degenen die de leiding zullen krijgen over de innovatieve systemen.

Foto IDF woordvoerder


De stagiaires worden voorafgaand aan hun rekrutering voor de IDF gelokaliseerd door bevoegde functionarissen van de HNA. Ze ondergaan voorafgaande screenings, waaronder fysieke training, een persoonlijk interview, het vermogen om buiten de gebaande paden te denken en om te gaan met stressvolle omstandigheden.

Foto IDF woordvoerder


"Na de training zullen de Barak-soldaten samen met de GNA-jagers een basisopleiding volgen", legt kapitein L., de routecommandant, uit, "in dit stadium zullen ze leren het Iron Dome-systeem te bedienen." Van daaruit gaan ze door naar een commandantencursus, die ze in een apart team zullen doorlopen en ervaring zullen opdoen met het leiden van een vloot. Daarna beginnen ze aan de officierscursus in BHD 1 en later, na voltooiing van de soldatenopleiding, leren ze aanvullende wapens en verdedigingssystemen te bedienen. 

Foto IDF woordvoerder


Het luchtverdedigingssysteem vormt de kern van de IDF en het beveiligingssysteem. De Barak-cursus is bedoeld om de volgende generatie commandanten op te leiden die de strijdende squadrons zullen leiden om de geavanceerde wapensystemen te bedienen in overeenstemming met de vereiste operationele behoefte. van de cursus zijn geselecteerd uit een verscheidenheid aan strijdkrachten en strijdkrachten die vanaf het allereerste begin bedoeld waren om leiding te geven en besloten om plaats te maken.Voor hen is de lucht zeker niet de limiet.
224 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page