top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Linor Keinan, 23: Een geweldige vriend die wist hoe zij van het leven moest genieten. Vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Linor Keinan. Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Linor Keinan, 23, uit Mazkeret Batya, werd gedood door Hamas-terroristen toen zij op 7 oktober de Supernova-woestijnrave nabij Kibbutz Re'im ontvluchtte.


Ze sprak kort met haar ouders op de ochtend van het bloedbad en wist te ontsnappen tot aan Kibboets Be'eri, waar ze zich verstopte in een schuilkelder. Helaas vonden de terroristen de verborgen feestgangers in een van wat bekend werd als de ‘schuilkelders van de dood’.


Keinan werd twee dagen als vermist beschouwd voordat haar lichaam werd gevonden, en ze werd op 9 oktober begraven op de Mazkeret Bayta-begraafplaats.


Ze laat haar ouders, Yossi en Merav, achter, evenals haar broers en zussen, Eden, Aviv en Benny.


“Linori was het soort persoon dat je, als ze een kamer binnenkwamen, niet anders kon dan ze opmerken”, schreef vriend Shoval Berti in een herdenkingspost.


“Ze had altijd een grote glimlach op haar gezicht die opfleurde waar ze ook ging”, schreef Berti.


Een andere vriend, Lidor Benhamo, zei: “Linor was het meisje met het grootste hart dat ik kende, en de beste vriendin die er is. Ze was vol licht.”


"Ze bood altijd een luisterend oor en wist hoe ze je kon opbeuren, ongeacht wat je doormaakte", zei Benhamo.


Verschillende vrienden herhaalden deze gevoelens en schreven dat Keinan een buitengewoon attente vriendin was die veel om de mensen om haar heen gaf.

Keinan werkte als bedrijfsadviseur, maar familie en vrienden herinnerden zich haar als iemand die van reizen hield en vooral van het strand hield. Ze deed haar best om van elk moment in het leven te profiteren en nam niets als vanzelfsprekend aan.


“Je hield zoveel van het leven”, schreef een familielid op Facebook. “Je hield van decadente maaltijden, feesten en uitstapjes. Je was vol vreugde... Ik hou zoveel van je.'

191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page