top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Lior Atun, 24: Hondenfluisteraar met 'gevoelig en bijzonder hart'. Vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Lior Atun. Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those We Have Lost.


Lior Atun, 24, uit Hadera, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het muziekfestival Supernova.


Atun was een van degenen die aanvankelijk als vermist werden opgegeven in de dagen na het bloedbad op het Supernova-festival. Om 9.00 uur sms'te ze een groep van haar vrienden met de mededeling: "Als ik sterf, weet dan dat ik van je hield", aldus het Israëlische Channel 13 . Daarna kon niemand haar bereiken.


Een week later werd haar lichaam geïdentificeerd en op 15 oktober werd ze begraven op de New Hadera Cemetery.


Ze laat haar vader, Ephraim, en broer Netanel achter.


Atun verloor haar moeder op jonge leeftijd aan kanker, aldus rabbijn Hezki Menat , een plaatselijke rabbijn die verbonden is met de familie. “Ze herbouwde zichzelf, koesterde en investeerde in zichzelf, en [hoopte] op een dag iemand te ontmoeten en te trouwen.”

Hij voegde eraan toe dat ze dierentherapie studeerde en ervan droomde een verschil te maken in de levens van mensen door haar connectie met honden.


“Ze had een gevoelig en speciaal hart”, schreef Menat.


Atun had een diepe liefde voor honden. Ze werkte als hondentrainer en op een gegeven moment droomde ze ervan om te werken in de hondenafdeling “Oketz” van de IDF.


Na haar dood werd ter nagedachtenis aan Atun een ijsmachine voor de honden aan de eenheid geschonken op wat haar 25e verjaardag, 30 oktober, zou zijn geweest.


“Ze nam altijd het initiatief en hielp iedereen”, vertelde haar vader Ephraim aan Channel 13 in de begindagen van de oorlog voordat het lichaam van Atun werd gevonden. “Ze heeft een goed hart, en degenen die haar kennen houden gewoon van haar.”

173 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page