top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Lior Ben Yaakov, 44: Vader van drie kinderen gedood terwijl hij zijn huis beschermde. Gedood tijdens de strijd tegen Hamas-terroristen nabij zijn huis in Yesha op 7 oktober

Lior Ben Yaakov. Foto IDF woordvoerderseenheid


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Lior Ben Yaakov, 44, uit Yesha, werd op 7 oktober gedood tijdens de strijd tegen de Hamas-invasie in Zuid-Israël.


Als plaatsvervangend hoofd van het lokale veiligheidsteam van zijn gemeenschap werd hij postuum erkend als een gevallen soldaat met de rang van sergeant-majoor in de reserves.


Hij laat zijn vrouw Revital, hun drie kinderen, Ella, Ziv en Itamar, zijn ouders, Tzipora en Moshe en zijn twee zussen, Revital en Ilanit achter. Zijn begrafenis vond plaats op 12 oktober in Rehovot, en hij werd begraven in Tzohar.


Hij werd die ochtend om half zes naar het naburige Moshav Mivtahim opgeroepen toen er nieuws kwam over een terroristische invasie in het gebied. Daar kwam het kleine beveiligingsteam tientallen terroristen tegen die probeerden de zeven kleine gemeenschappen binnen te vallen. Lior werd daar gedood samen met de neef van zijn vrouw en zijn goede vriend, Tal Maman , en het paar werd naast elkaar begraven. Uiteindelijk lieten de terroristen hun plannen om die gemeenschappen aan te vallen varen en keerden zich om, hoewel vijf leden omkwamen in de gevechten.


Lior was eigenaar van een bedrijf dat werkte aan de ontwikkeling van producten die in de spoedeisende geneeskunde werden gebruikt.


Zijn schoonzus, Aya, schreef op Facebook: ‘Liori, de man die zich verwonderde over het combineren van ondoorgrondelijke ernst met een geest van dwaasheid, de man die als een zoon voor mijn ouders was, de man op wie ik meer leek dan ik. mijn eigen zus, de vader van Ella en Ziv en Itamar, de man van wie mijn zus zoveel hield. We blijven gebroken achter.”


Lior's zwager, Maoz Degani, schreef op Facebook dat het paar niet vanaf het begin beste vrienden waren geweest, "maar na verloop van tijd ontdekte ik een grappige man, liefhebbend, een geweldige vader, beschermend, die van rock hield, vriendelijk... hartelijk, wist alles, een vechter, sterk van binnen en van buiten – zei ik al grappig?


Na verloop van tijd, zei hij, werden ze vrienden, en ‘ik belde om financieel advies te vragen en Lior belde om marketingadvies te vragen. Tussen couscous en koffie door bij Tzippy en Moshe's praatten we over de kinderen, ruzieden we over politiek, lieten we elkaar YouTube-video's zien van [Pink Floyd-gitarist] David Gilmour.


In een gesprek met Yediot Aharonot zei Lior's zus Ilanit : "Ik denk dat het beste wat ik over hem kan zeggen is dat hij de beste broer was die ik me had kunnen wensen."

“Hij was een goede vriend, een toegewijde familieman, een man met waarden en mijn partner voor het doen van onzin”, voegde ze eraan toe. In een Facebook-bericht waarin hij zijn dood aankondigde, schreef Ilanit dat “mijn lieve broer – de grappige, slimme, beschermende, geliefde van mij en zijn grote zus – ons heeft verlaten. Hij laat heel veel persoonlijke charme, gelach, een geest van dwaasheid, zorgzaamheid, moed, een liefhebbende vrouw, drie lieve en moedige kinderen, een gepijnigde moeder en vader, twee zussen met een gat in hun hart en veel gebroken harten achter.


Zijn vrouw Revital vertelde aan de publieke omroep KAN dat Lior een zeer toegewijde en betrokken vader was.


"Hij is ongelooflijk slim, hij was de hoofdouder, hij verschoonde de luiers en kamde het haar en maakte de paardenstaarten en pakte de tas voor de kleuterschool, maakte de boterhammen voor school - alles, alles was hij", zei ze.


“Hij was bij zoveel dingen aanwezig, daarom wordt zijn verlies zo gevoeld”, zei ze.

275 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page