top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Lockheed Martin werkt samen met Israel Aerospace Industries aan wereldwijde luchtverdedigingsproject


SkyKeeper Battlespace Management System-demonstratie - van links naar rechts: British Army en Lockheed Martin. Foto Lockheed Martin


Lockheed Martin en Israel Aircraft Industries (IAI) zijn overeengekomen om samen te werken om gezamenlijk een Ground Based Air Defense (GBAD)-systeem te promoten rond de Lockheed Martin United Kingdom SkyKeeper en het BARAK MX-systeem.


Als onderdeel van het partnerschap zullen Lockheed Martin en IAI hun technologische en productie-expertise in luchtverdedigingsoplossingen promoten die strijdkrachten en hoogwaardige activa beschermen tegen raketbedreigingen over de hele wereld. Deze nieuwe samenwerking is een direct resultaat van een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen de bedrijven in juli 2021 en na een beoordeling van relevante zakelijke kansen.


Scott Arnold, Vice President, Integrated Air and Missile Defense, Lockheed Martin Missiles and Fire Control, zei: “We kijken ernaar uit om onze samenwerking met IAI verder te ontwikkelen en samen te werken om een ultramoderne oplossing te leveren die is ontworpen om de kritieke leemte in de grond gebaseerde luchtverdediging op korte en middellange afstand aan te pakken.”


Boaz Levy, President en CEO van IAI, zei: "Dit zijn de vruchten van de samenwerkingsovereenkomst die we onlangs hebben ondertekend met Lockheed Martin, de toonaangevende defensie-aannemer in de VS, en gedurende vele jaren en op verschillende gebieden de standvastige partner van IAI. Ik ben blij dat Lockheed Martin ons heeft geselecteerd en ik ben er zeker van dat dit de hoge wederzijdse waardering weerspiegelt die zowel op technologisch als op zakelijk gebied tussen de twee bedrijven bestaat. Samen zullen we substantiële projecten blijven leiden voor onze klanten over de hele wereld.”33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page