top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Luchtmacht chef ontslaat ontslaat reserve gevechtspiloot die oproep tot dienstweigeren leidde


Foto IAF


Woensdagavond had de commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, een officieel gesprek met reserve-kolonel G., in het licht van zijn optreden tijdens de huidige gebeurtenissen.


Kolonel G., de voormalige commandant van de vliegbasis Ramat David, gaf de afgelopen week interviews aan Channel 13 News en de publieke omroep KAN over de zorgen van reservisten over de gerechtelijke hervormingen.


Aan het einde van de bespreking stelde de bevelvoerend officier van de IAF vast dat kolonel G. tot nader order niet in reservedienst zou kunnen blijven, aangezien hij in strijd met de instructies van de bevelvoerend officier van de IAF had gehandeld op een manier die niet geschikt was voor zijn rang en status.


Kolonel G. zal het recht hebben om zijn claims voor te leggen aan de chef van de generale staf voordat er een definitieve beslissing wordt genomen over zijn voortzetting van de dienst.


De IDF waardeert zijn reservisten en respecteert hun recht als burgers om te handelen zoals hun geweten dicteert, terwijl de IDF buiten elke publieke controverse blijft, om zijn capaciteiten en het vertrouwen van het publiek erin te behouden.


Het is het eerste ontslag na de juridische revisie, waarbij een groeiend aantal reservisten van tal van eenheden waarschuwde dat ze niet zullen dienen als de coalitie doorgaat met haar plannen om het rechtssysteem aan banden te leggen, wat volgens tegenstanders Israël een verzwakte democratie of een verzwakte democratie zal opleveren, volgens sommigen zelfs een dictatuur.160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page