top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Luchtmacht en marine werkten samen in reddingsoefening op zee

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel werd eerder geplaatst op de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Noya Ben Gigi.


Vorige week vond een reddingsoefening voor schepen plaats, waarbij gevechtsvliegtuigen van het 118 Squadron van de luchtmacht en het 916 Squadron van de marine werden gecombineerd. Samen simuleerden ze de redding van een gewonde persoon van een varend beveiligingsschip, terwijl het niet mogelijk is hem naar het land te evacueren en de operatie moet plaatsvinden in zee en onder complexe omstandigheden.

Foto IDF woordvoerder


Je kon daar de strijders van de zuidelijke marinehaven in Asdod zien, die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van de maritieme grenzen van de staat Israël, van Makmurt tot Rafah. Naast de defensie-inspanningen helpen de strijdkrachten bij het manoeuvreren door vuur te dekken, terroristische doelen aan te vallen en observatiemogelijkheden vanuit een andere hoek - in de diepten van de zee.

Foto IDF woordvoerder


Naast hen de leden van het squadron 'Night Carriers', die sinds het begin van de oorlog reddingsacties en evacuaties uitvoeren vanuit het hart van vijandelijk gebied. Tot de vele taken van het squadron behoren ook het transporteren van troepen en het evacueren van de gewonden van het slagveld in alle sectoren, en in elke situatie waarin evacuatie vereist is.


Samen hebben ze de nadruk gelegd op het evacueren van de gewonden van een TSH-schip in extreme gevallen, waarbij er geen optie is om de patiënt naar het land te evacueren - en luchtmachten in beeld moeten komen.

Foto IDF woordvoerder


Het doel van de oefening, die eens in de zes maanden plaatsvindt, is het handhaven van een zeer snel actietempo, dat niet langer duurt dan een half uur. Tot de aankomst van de helikopter behandelt de scheepsmedicus de gewonden terwijl hij zijn activiteiten documenteert. Tegelijkertijd maakt de helikopter verbinding met het schip en keert terug om de gewonden te evacueren voor onmiddellijke medische behandeling. De teams begrijpen dus diepgaand de exacte volgorde van operaties die levens kunnen redden.

Foto IDF woordvoerder


“Een van de meest prominente principes in de huidige oorlog is integratie – tussen de wapens en tussen aanval en verdediging”, benadrukt Kapitein Bar, commandant van Deborah in Squadron 916, “en dit is precies wat er tijdens de training gebeurde en de strijders hier begrijpen heel goed waarom we doen wat we doen."102 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page