top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Maak de veters van je hardloopschoenen vast: 2 februari 2024 vindt de Dode Zee Marathon plaats


Foto via Ministerie van Toerisme


Maak de veters van je hardloopschoenen vast en beleef een enerverende Dode Zee Marathon, een spectaculair hardloopevenement op de laagstgelegen plek op aarde.


Dit internationaal vermaarde hardloopevenement komt terug voor zijn vijfde editie, waarbij de Dode Zee de prachtige achtergrond vormt, die deelnemers van over de hele wereld fascineert.


De Dode Zee Marathon heeft zich inmiddels gemanifesteerd als dé perfecte bucketlistwedstrijd van hardlopers vanuit alle hoeken van de wereld. De marathon, die bekendstaat om zijn unieke locatie, ontzagwekkende landschappen en zeer bijzondere hardloopervaring, trekt deelnemers aan die op zoek zijn naar een loopavontuur dat zij nooit meer zullen vergeten.


“De Dode Zee Marathon is de laatste vier jaar hard gegroeid. We zijn dan ook zeer verheugd dat wij het vijfde jubileum kunnen vieren,” stelt de heer Nir Wanger, hoofd van de Regionale Raad van Tamar. “Ook dit jaar hebben wij elk parcours zorgvuldig samengesteld om de lopers een onvergetelijke ervaring te bezorgen, waarbij wij de spanning van de wedstrijd combineren met de serene schoonheid van de Dode Zee. Wij moedigen alle hardlopers aan om zich bij ons aan te sluiten voor dit gedenkwaardige evenement en om herinneringen te maken die een leven lang zullen worden gekoesterd.”

HET PARCOURS Het belangrijkste hoogtepunt van de race is het hardlopen over de zee over de grinddijken, langs het turquoisekleurige water met zijn unieke zoutformaties aan weerszijden. Hardlopen over deze opvallende grinddijken, uiteenlopend van 6 tot 8 meter breed, vormt een enerverende en onvergelijkbare ervaring voor de lopers van alle parcoursen.

Mogelijke afstanden: 5 km Fun Run, 10 km wedstrijd, halve marathon (21,1 km), volledige marathon (42,4 km), en de ultieme uithoudingstest - het 50 km parcours, dat eveneens het Israëlische kampioenschap ultramarathon vormt.

De Dode Zee Marathon biedt een parcours voor iedereen: van beginners tot doorgewinterde marathonlopers en langeafstandslopers.

SNEL EN VLAK Een van de onderscheidende kenmerken van de Dode Zee Marathon is het vlakke en snelle parcours, dat de deelnemers een uitstekende kans biedt om hun beste persoonlijke tijden te behalen. Of je nu een nieuw persoonlijk record nastreeft of een wedstrijd zoekt die goed te doen is voor beginnende lopers - de Dode Zee Marathon biedt verschillende parcoursen met minimale hoogteverschillen, wat zorgt voor een soepele en aangename hardloopervaring.

ISRAËLISCH KAMPIOENSCHAP 50 KM ULTRAMARATHON De Dode Zee Marathon is trotse gastheer van het Israëlische kampioenschap 50 km ultramarathon. Het kampioenschap ultramarathon biedt een extra laagje opwinding en motivatie voor zowel deelnemers als toeschouwers. Terwijl de ultramarathonlopers zichzelf tot het uiterste pushen, inspireren zij alle anderen en laten zij een blijvende indruk achter op iedereen binnen de hardloopwereld.

INTERNATIONAAL EVENEMENT Nu het loopevenement steeds meer internationale (h)erkenning krijgt en de reputatie ervan steeds sterker wordt, verwachten wij een verdubbeling van het aantal internationale lopers ten opzichte van onze vorige editie, wat leidt tot een zinderendeatmosfeer van deelnemers van over de hele wereld.

De groeiende populariteit van de Dode Zee Marathon is een bewijs voor zijn unieke aantrekkingskracht en zijn vermogen om lopers van over de hele wereld te betoveren. De mogelijkheid om hard te lopen over de uitdagende parcoursen te midden van de adembenemende landschappen rond de Dode Zee, met de gerenommeerde therapeutische effecten van baden in het hyperzoute water, blijft de aandacht en interesse trekken van lopers van over de hele wereld.


DE DODE ZEE-REGIO De Ein Bokek-regio, met zijn scala aan diverse voorzieningen, waaronder hotels, een levendig shoppingcentrum, een prachtig strand en een nieuwe promenade, vult de Dode Zee Marathon perfect aan als een bestemming die alles heeft. Zowel hardlopers als toeschouwers vinden er alles wat zij nodig hebben voor een veelzijdige ervaring waarin avontuur, ontspanning en het beste wat de Dode Zee-regio heeft te bieden, wordt gecombineerd.

De therapeutische eigenschappen van de Dode Zee vormen een belangrijk hoogtepunt van de marathon. Het hoge zoutgehalte van het water, dat ook rijk is aan mineralen, heeft zeer veel voordelen voor de gezondheid. Na hun loop kunnen de hardlopers herstellen door te drijven in het heerlijke water of door zich te laten verwennen met een verkwikkend modderbad, dat bekend staat om zijn vermogen de huidgezondheid te verbeteren en spierpijn te verzachten.


Registratie voor de Dode Zee Marathon staat nu open.

Meer informatie, waaronder parcoursdetails, registratie en updates, vind je op https://deadsea.run/en141 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page