top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Maak kennis met de technische afdeling van het eerste "Adir" (F-35i) Squadron van de IAF

Foto IAF


Maak kennis met de technische afdeling van het eerste "Adir" (F-35I) Squadron van de IAF, verantwoordelijk voor het onderhoud van de meest geavanceerde vliegtuigen van de strijdmacht.


De technische afdeling van het 140th ("Golden Eagle") Squadron is verantwoordelijk voor het volledige onderhoudsproces van de "Adir" (F-35I) straaljager. "De 'Adir' is anders dan alle vliegtuigen waar we ooit van hebben gehoord", zei majoor H', commandant van de technische afdeling van het squadron.

Foto IAF


Pioniers van de vijfde generatie

"De 'Adir' is zeer geavanceerd op het gebied van onderhoud en kan deelnemen aan een soort 'discours' met de technici", legt majoor H. uit. "Het vliegtuig geeft meldingen wanneer onderdelen moeten worden vervangen Er zijn ook talloze sensoren die het vliegtuig voortdurend in de gaten houden, en we worden onmiddellijk op de hoogte gesteld als er tekenen van slijtage worden gedetecteerd."


Deze systemen – evenals verschillende andere die in de ‘Adir’ zijn geïnstalleerd – bestaan ​​niet in andere vliegtuigen van de strijdmacht. Bovendien is de documentatie van het vliegtuig volledig in het Engels geschreven, aangezien het vliegtuig is vervaardigd door de in de VS gevestigde Lockheed Martin Corporation. Dit vereist dat de servicemedewerkers van de Technische Afdeling dienovereenkomstig te werk gaan.


Het geheim: nauwkeurige planning

Hoewel het 140e Squadron al operationeel is, is het vliegtuig nog in ontwikkeling. "Er zijn enkele scenario's die we nog steeds voor het eerst tegenkomen. We hebben geen middelen om op te vertrouwen, wat betekent dat we ons zeer bewust moeten zijn van alles wat we doen", voegde majoor H' toe. "Het personeel van de Technische Dienst is pionier op het gebied van onderhoud van de vijfde generatie, en de afdeling blijft in de loop van de tijd nieuwe mogelijkheden verwerven."

Foto IAF


Men moet een reeks tests en een speciale training ondergaan voordat men bij de Technische Afdeling terechtkomt, die eist dat men zo nauwkeurig mogelijk te werk gaat. "Dit maakt alles gemakkelijker voor de technische ploegen", legt SMaj uit. Dima Chervets, hoofd van de munitiebemanning van het squadron. "We hebben ook noodstandby's voor ongeplande gebeurtenissen".


Nieuwe hulpmiddelen

De "Adir" en zijn unieke capaciteiten vereisen dat de technische bemanning bijzonder voorzichtig is. "We kunnen het gereedschap dat gevechtssquadrons gewoonlijk gebruiken niet gebruiken, en de soldaten werken meestal met handschoenen aan", zei MSgt. Chervets.


"Onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan zo'n uniek, innovatief vliegtuig is een uitdaging", aldus MSgt. Chervets. "De storingen waarmee we worden geconfronteerd, zijn meestal niet mechanisch, zoals bij andere vliegtuigen, maar hebben vooral te maken met elektronica."

Foto IAF


Een nieuwe divisie

"Ik denk dat elke technicus op onze afdeling er trots op is deel te nemen aan de bediening van zo'n geavanceerd vliegtuig", aldus majoor H'. "We begrijpen dat dit ongetwijfeld het belangrijkste platform zal zijn dat in de toekomst zal worden gebruikt, en het volgen van de ontwikkeling ervan vanaf de vroegste stadia is een geweldige ervaring. Het werk dat we vandaag doen zal de divisie de komende jaren beïnvloeden."


Het 116e Squadron – het tweede ‘Adir’-squadron, dat in 2020 moet worden geopend – hield onlangs een ceremonie ter gelegenheid van de oprichting van het eerste gebouw. "We werken zelfs nu al, vóór de officiële oprichting ervan, volledig samen met het 116e Squadron", concludeerde majoor H'. "Wij beschouwen onze samenwerking als het begin van een nieuwe divisie."
224 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page