israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Maak kennis met Gary, de robot die het huis kan opruimen en de was kan doen


Gary de robot ruimt het speelgoed op. Foto met dank aan Unlimited Robotics


Hij is ongeveer zo groot als Dobby uit de Harry Potter-boeken. En hij schuwt het nooit om een ​​repetitieve of saaie taak op zich te nemen. Hij vindt het niet erg om toiletten schoon te maken, sokken op te rapen of pakjes te verplaatsen in een magazijn.


Zijn naam is Gary en hij is een robot voor uw huis of bedrijf.


Hij heeft de lengte van een 10-jarige, met een snelheid van 5 km per uur en een gewicht van ongeveer 40 kg (88 pond), Gary komt begin 2022 van de op Petah Tikva gebaseerde startup Unlimited Robotics .


Gary is momenteel nog "naakt", legt Guy Altagar , medeoprichter en CEO van Unlimited Robotics aan ISRAEL21C uit. Dit betekent niet dat Gary geen kleren heeft (hoewel hij dat ook niet heeft), maar eerder dat de robot nog niet al zijn programmeerinstructies heeft ontvangen.


Maar dat zal snel veranderen, aangezien ontwikkelaars apps beginnen te maken voor Gary, die zijn naam dankt aan de initialen van Altagar's drie kinderen: Gali, Rani en Yaeli.Gary geeft de planten water. Foto met dank aan Unlimited Robotics


Ondanks dat speelse achtergrondverhaal is het niet de bedoeling dat Gary schattig is.


"Amazon ontwikkelt ook iets heel schattigs", zegt Altagar, verwijzend naar de conversatie-interface die producten zoals Alexa aandrijft. ElliQ, van de Israëlische startup Intuition Robotics , is bedoeld als metgezel voor senioren.


Was doen, planten water gevenGary is inderdaad niet ontworpen om je favoriete nummers on demand af te spelen of om een ​​videogesprek met je kleinkinderen te voeren.


In plaats daarvan kan Gary vuile handdoeken uit de wasmand halen en in de wasmachine doen (ideaal voor in de sportschool of thuis). Hij kan de planten water geven, de vaatwasser vullen en potten openen.


Gary laadt dozen in de kofferbak van de auto. Foto met dank aan Unlimited Robotics


In een restaurant kon hij eten serveren of klanten aan de deur begroeten. In een hotel kan hij de lakens afhalen of de shampoo en conditioner aanvullen.


Gary kan tot 5 kilo dragen in zijn twee robotarmen (hoewel hij de kunst van het vouwen van kleding nog niet helemaal onder de knie heeft, geeft Altagar toe). Zijn sensoren en camera's omvatten een om een ​​3D-weergave van een kamer te maken en een infraroodcamera om in het donker te zien.


Gary de robot komt in 2022. Foto met dank aan Unlimited Robotics


Gary kan vooraf worden besteld via de Unlimited Robotics-website . Hij is niet goedkoop want hij kost $ 5.900 (€ 5.100) (er is een afbetalingsplan van $ 100 per maand), maar al 80 mensen hebben het bedrag van $ 99 betaald om een ​​plaats op de wachtlijst te reserveren.


Een nieuwe functie downloaden


Guy Altagar, medeoprichter en CEO van Unlimited Robotics. Foto met dank aan Unlimited


Terwijl tal van andere bedrijven robots ontwikkelen (Boston Dynamics heeft verschillende modellen, waaronder een nieuwe persoonlijke robothond, Astro), is de "app store" voor robots wat Unlimited Robotics onderscheidt.


Wil je een nieuwe functie voor Gary? Gewoon downloaden en je bent helemaal klaar. Als een ontwikkelaar ervoor kiest om kosten in rekening te brengen voor zijn app, krijgt Unlimited Robotics 30 procent korting.


Unlimited Robotics biedt tools waarmee elke programmeur apps kan maken zonder robot specifieke software te hoeven leren. Als een ontwikkelaar bijvoorbeeld Python of JavaScript gebruikt, zal het Ra-Ya-platform van Unlimited Robotics (vernoemd naar de moeder van Altagar, Raya) die code vertalen om aan zijn robotica-hardware te werken.


Het naadloos kunnen vertalen van de ene taal naar de andere "biedt enorme mogelijkheden voor softwareontwikkelaars om applicaties te bouwen, niet alleen voor het web of mobiel, maar ook voor robots", zegt Altagar.
109 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws