top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Maak kennis met het nieuwe grensbewakings-bataljon "Panther"


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Een nieuw bataljon voegt zich bij het grensbewakings korps. Wat is zijn roeping en hoe ziet de training van de panters eruit? Hier zijn de details.


Een nieuw bataljon voegt zich vanaf vandaag bij het grensbewakings korps - het "Panther" -bataljon. Het bataljon werd opgericht als een les uit de "Golfbreker" -operatie, die de noodzaak om een ​​regulier bataljon op te richten aan toonde, in plaats van de reservetroepen die tijdens de operatie langdurig operationeel werden ingezet.


Woensdag hebben de eerste soldaten die zijn aangewezen voor dienst in het nieuwe bataljon, die hun operationele activiteiten in het Judea en Samaria gebied zullen beginnen, na voltooiing van de training volgend jaar, dienst genomen bij de IDF.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De oprichting van het bataljon is een gezamenlijke zet van de landarm en de reguliere afdeling personeelsplanning van de personeelsafdeling en vindt plaats aan het einde van het stafwerk waarin de beste voorwaarden voor de oprichting van het bataljon zijn geformuleerd.


De training van de strijders in het "Panther"-bataljon, dat een gemengd bataljon zal zijn, wordt geleid door de grondarm en is op het Rubai 06-niveau - het hoogste voor vrouwen in de IDF, en duurt ongeveer zes maanden, De training van de soldaten van het bataljon zal hetzelfde zijn als de training van de soldaten van de verschillende GDMR's, en zal ook unieke kwalificaties omvatten die vereist zijn voor deze sectie.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De training is verdeeld in twee gebieden: beginners en gevorderden. De stage duurt vier maanden en vindt plaats samen met de andere bataljons van de grensbewakings eenheden.


Tijdens de twee maanden van voortgezette training splitsen de bataljons zich op, trainen de "Panther" -jagers met het 41e en 47e bataljon en tijdens de training concentreren ze zich op onderwerpen die overeenkomen met hun missie: omgaan met de PSD, bewaking, verkenning, hondengevechten, arrestatie en politie, naast speciale training voor grensverdediging, die wordt gedeeld met de aangewezen korpsen


Het bataljon zal zich specialiseren in verdediging in het Seam-gebied in de regionale divisie van Ephraim, zowel routinematig als in noodsituaties, en zal een verscheidenheid aan routinematige beveiligingstaken uitvoeren als onderdeel van de inspanning om de veiligheid van de staat te beschermen. De strijdkrachten zullen in het naadgebied opereren tegen vijandige sabotageactiviteiten - en zullen dit doen met innovatieve capaciteiten op het gebied van stealth, tactische misleiding, camouflage, verzameling en onderschepping om de missie uit te voeren.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Dus hoe word je geaccepteerd in het nieuwe regiment? Tijdens de eerste week worden voor de stagiaires verschillende geschiktheidstesten gehouden volgens de criteria van de BAH-commandanten. "Rookies hebben ook de mogelijkheid om van tevoren aan te vragen bij welk bataljon ze willen worden ingedeeld", vult de BAH-commandant, luitenant-kolonel aan. Erez Shabtai.


"De absolute meerderheid van de commandanten en commandanten in de opleiding kwam uit het Korps Grensbewaking. We kozen de beste mensen om deze verandering te leiden. Zij volgden een gerichte opleiding voor de nieuwe sector met de unieke elementen en kenmerken van de IOS-sector."


Zoals bij elk regiment zal ook het Panther Regiment een nieuw insigne en speld hebben. "Ze bevinden zich nog in de laatste fase van goedkeuring, maar we zullen ze zeer binnenkort verspreiden", belooft de commandant.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


"Rookie rekruteringsdag is elke keer spannend, en deze keer is het vooral spannend. We zijn ongeveer zes maanden bezig geweest met het opzetten van het bataljon - en het is een geweldig gevoel om deel uit te maken van een baanbrekend en innovatief bataljon."


De oprichting van dit bataljon symboliseert het vermogen van de IDF om zich efficiënt en snel aan te passen aan de veranderende operationele vereisten," merkte de commandant van het Border Protection Corps in de landarm, brigadegeneraal Amit Yamin op, "we hebben veel geïnvesteerd in de planning van dit bataljon om ervoor te zorgen dat het personeel dat ervoor wordt aangeworven een belangrijke dienst zal dienen die bijdraagt ​​​​aan het operationele doel van de IDF".

126 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page