top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Maak kennis met Zuria, wiens optimisme en liefde voor de IDF niet kan worden genegeerd


Zuria. Foto IDF-woordvoerder


Na een uitdagende jeugd vervulde Zuria zijn droom om vrijwilligerswerk te doen in de IDF en dient nu in het "Special in Uniform"-programma, een eenheid die zich toelegt op het integreren van mensen met speciale behoeften in de IDF.


Zijn vader, een militaire rabbijn in de IAF, kijkt terug op de laatste 17 jaar van Zuria's moeilijkheden. Pas na de geboorte van Zuria ontdekte zijn familie dat hij het syndroom van Down had. Hun leven veranderde opnieuw toen Zuria als kind de diagnose leukemie kreeg.


Foto IDF-woordvoerder


"In twee weken was Zuria buiten levensgevaar en na acht maanden behandeling was hij volledig hersteld. Tussen de behandelingen door liep Zuria door het ziekenhuis en omhelsde iedereen. Ik herinner me een keer nadat een verpleegster hem had behandeld, hij haar omhelsde en bedankte. Je kunt niet anders dan van dit kind houden." zegt zijn vader majoor Briner.


Foto IDF-woordvoerder


Van jongs af aan zag Zuria zijn vader als een rolmodel en keek met bewondering naar hem op telkens als hij zijn legeruniform aantrok en naar de basis ging. "Hij heeft mijn legerdienst met mij meegemaakt. We vierden de feestdagen op de IAF-bases en bezochten veel plaatsen. Hij verbond zich met alle soldaten en wilde altijd zijn zoals zij," aldus zijn vader, majoor Briner


Tegenwoordig vervult Zuria zijn droom om in de IDF te dienen in het "Special in Uniform" -programma - geleid door het Logistics Corps en de "Lend a Hand to a Special Child" (״יד לילד המיוחד״- Een hand voor het bijzondere kind) organisatie. Als onderdeel van het programma doen de deelnemers vrijwilligerswerk op de marinebasis Ashdod en in Camp Bilu van de 98 Divisie.


Majoor Briner. Foto IDF-woordvoerder


"Deze tieners een plek bieden waar ze van houden en die van hen houdt, heeft niet alleen invloed op hen, maar ook op ons als ouders. Als ik als vader zelf naar een ouder kijk, weet ik dat ze willen weten dat mensen voor hun kind zorgen. Dat mensen hen iets geven dat hen gelukkig en betekenisvol zal maken – wat er ook gebeurt. Het programma 'Special in Uniform' laat hen zien dat ze als gelijkwaardig worden behandeld en dat het de wereld voor hen betekent," zegt majoor Briner.


63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page