israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Maandag 501 nieuwe besmettingen; effectiviteit vaccin in voorkomen besmettingen gedaald tot 64%


Ter illustratie. Foto via Wix


De stijging van nieuwe dagelijkse besmettingen in Israël blijft doorgaan. In de afgelopen 24 uur zijn er 501 nieuwe besmetten patiënten bijgekomen, en blijkt 50% van de besmettingen voor te komen bij scholieren.


Ondertussen is Ma'ale Adumim een rode stad geworden, volgens het stoplichtensysteem van Israël en is Tel Aviv niet langer geel maar oranje.


In de afgelopen 24 uur zijn er 72.896 mensen getest waarbij het positiviteitspercentage opnieuw een stijging vertoonde en uitkwam op 0,7%, waardoor het aantal nieuwe besmettingen uitkwam op 501. Op zondag waren dat er 343.


Er zijn nu 2.901 (zondag 2.597) actieve patiënten in het land, waarvan er 73 (zondag 68) in de ziekenhuizen zijn opgenomen met 33 (2 minder dan zondag) van hen in ernstige toestand en 17 in kritieke toestand met 16 van hen aan beademingsapparatuur aangesloten


Het dodental is opnieuw niet gestegen en blijft staan op 6.429.


Ongeveer 50% van de nieuwe besmettingen zijn schoolkinderen, terwijl er ruim 50.000 mensen thuis in quarantaine zitten, de meesten met lichte corona klachten.


Gezondheidsfunctionarissen hebben gezegd dat genetische sequencing aantoonde dat de Delta-stam verantwoordelijk was voor 90% van de nieuwe COVID-19-gevallen in de afgelopen twee weken.


Het ministerie van Volksgezondheid zei ook dat 55% van de nieuwe infecties werd gevonden onder de volledig gevaccineerde populatie


De effectiviteit van het vaccin tegen de Delta variant is iets afgenomen, in de periode tussen 2 mei en 5 juni was er een bescherming van 98,2% tegen het ernstig ziek worden, maar tussen 6 juni en 3 juli daalde de bescherming tot slechts 93%.


Daarnaast bleek uit onderzoek in Israël dat de effectiviteit van het vaccin in het voorkomen van besmet raken met de Delta variant die 90% van alle besmettingen uitmaakt. is afgenomen tot 64%.


Premier Naftali Bennett heeft maandag het ministerie van Volksgezondheid opgedragen om twee medische onderzoeken naar de vaccins te starten om besluitvormers cruciale informatie te verstrekken over de toekomstige handelwijze met betrekking tot de pandemie.


Ondertussen zijn er tegenstrijdige meningen van experts en ziekenhuisdirecteuren over het toedienen van een derde vaccinatie, het zogenaamde boostershot. Sommigen zeggen het te doen anderen zeggen er mee te wachten tot dat duidelijk is wat het advies van Pfizer zal zijn, aangezien die daar onderzoek naar doen.


Later op dinsdag komt het coronakabinet weer bijelkaar en de verwachting is dat het 'groene paspoort' weer zal worden ingevoerd, waarbij niet-gevaccineerden niet zomaar naar restaurants of evenementen komen. Mogelijk wordt er ook gesproken over beperken van het aantal mensen bij evenementen.

129 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws