top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Maayan Mor, 30,: liefhebbende tante die 'positieve energie verspreidde'. Vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Maayan Mor. Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Maayan Mor, 30, uit Holon, werd vermoord door Hamas-terroristen toen hij op 7 oktober probeerde te ontsnappen aan het Supernova-muziekfestival.


Om 6.30 uur op de ochtend van het bloedbad belde Mor haar moeder, die tegen de Israëlische nieuwsmedia zei: “Ze schreeuwde hysterisch: ‘Mam, er zijn overal kogels’, en sms’te vervolgens haar vriendin met de mededeling: ‘Help me, help me.'”


Ze bleef een tijdje aan de telefoon terwijl Mor wegreed van kibboets Re'im richting Kissufim op Route 232. Uiteindelijk werd de verbinding verbroken.


Mor werd een week lang als vermist beschouwd voordat haar lichaam op 14 oktober werd gevonden en de volgende dag werd begraven op de South Holon Cemetery.


Ze laat haar ouders, Racheli en Yair, achter, evenals haar zus Meital.


Mor werkte in de autotaxatie en studeerde criminologie aan het Beit Berl College. Volgens een herdenkingspost op Instagram droomde ze ervan ooit een gezin te stichten en kinderen te krijgen.


Haar moeder, Racheli, schreef op sociale media: “De verbinding en liefde tussen een moeder en dochter kan niet [vervangen] en is het meest verschrikkelijke en moeilijk om te verliezen.


Het is onmogelijk dat je er niet bent; het is onmogelijk dat je op deze manier bent vermoord, mijn mooie bloem.


‘Het is je gelukt om van elk moment in je leven een foto achter te laten’, voegde haar moeder eraan toe, verwijzend naar de talloze selfies die Mor dagelijks maakte en op sociale media plaatste.


Haar zus Meital schreef op Facebook dat Mor een liefhebbende tante was voor haar neefjes Liam en Rom.


'Ik kan niet beschrijven hoe erg ze je missen,' zei Meital. “Hoeveel vragen blijven er voor hen over – vragen waar zelfs de ‘volwassenen’ geen antwoord op hebben.”

Volgens haar neef Sapir Carmeli had Mor ook een voorliefde voor dramatiek.


“Net als je hele leven was het einde overdreven. Wie zijn wij als het drama niet is, toch Maayan? Een simpele dood door ouderdom was niet genoeg.”


Ze zei dat Mor een “boeiende glimlach en gekke lach” had en zeer opmerkzaam was en afgestemd op de emoties van anderen.


Vrienden herinneren zich Mor als een vrije geest die wist hoe hij plezier moest maken en goed moest lachen. Ze was een vaste klant bij kibboets Rishon, een bar aan het strand in Rishon Lezion, en maakte een overweldigend positieve indruk op het personeel.


“Iedereen die haar zag aankomen [zou] glimlachen omdat ze weten dat ze op het punt staan ​​gelukkiger te worden”, schreef het Instagram-account van de bar in een bericht ter herdenking van Mor.


“Maayan zorgde ervoor dat ik van elk moment genoot van al het goede dat de wereld te bieden had”, voegde de post eraan toe. “Ze verspreidde een glimlach en positieve energie overal waar ze kwam.”

140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page