israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Magen David Adom CEO neemt diensten over op Covid-test locaties


Magen David Adom CEO Eli Bin op het hoofdkantoor van Magen David Adom in Jeruzalem. Foto door Olivier Fitoussi via ISRAEL21C


Mensen die in de rij staan ​​te wachten bij het grootste drive-through Covid-teststation van Israël, gerund door Magen David Adom (MDA), kunnen hun ogen niet geloven als ze zien dat een van de hardwerkende testers niemand minder is dan Eli Bin, CEO van MDA, de nationale noodsituatie van Israël respons- en bloeddienstennetwerk.


"Al het management van MDA moet ten minste vier uur op de testlocaties doorbrengen om de werknemers en vrijwilligers te helpen... om de wachttijden te verkorten en kwaliteitsservice te bieden", legt Bin uit in de onderstaande video.
Een man, die drie uur in de rij had gestaan ​​bij Ganei Yehoshua, meldde dat hij geschokt was toen hij zag dat Bin ruim na middernacht tests deed.


"Eli Bin is een voorbeeld en een rolmodel voor management en leiderschap, vooral in deze uitdagende dagen", plaatste hij op sociale media.


Bin vertelde aan ISRAEL21c dat de meeste mensen zijn naamplaatje niet opmerken omdat ze zich begrijpelijkerwijs gestrest en angstig voelen. Maar soms, "als mijn wattenstaafje hun neus kietelt, zeggen ze: 'Hé, jij bent de CEO van MDA?!'"


Bin voert niet alleen in ploegendiensten tests uit in het Ganei Yehoshua-park in Tel Aviv - dat 24/7 open is en elke dag een paar duizend antigenen en PCR-tests verwerkt - maar hij helpt ook bij het toedienen van vaccins op enkele van de 250 locaties van MDA in het hele land.


"Hij werkt echt als een van de medewerkers", zegt MDA-plaatsvervangend woordvoerder Nadav Matzner. "Hij vindt het leuk om mee te doen omdat hij op 15-jarige leeftijd begon als jeugdvrijwilliger voor MDA en later ambulancechauffeur werd."


De Omicron-golf heeft geleid tot lange wachttijden bij testcentra en MDA opent voortdurend nieuwe om aan de vraag te voldoen.


Magen David Adom medewerker neemt een Covid-19 snelle antigeentest bij een Magen David Adom-rit door het complex in Jeruzalem, 10 januari 2022. Foto door Yonatan Sindel/Flash90 via ISRAEL21C


“Het is voor mij persoonlijk belangrijk om naar de monstername- en vaccinatiecomplexen te komen,” zegt Bin, “ten eerste om een ​​handje te helpen en de teams bij te staan, en ten tweede om de activiteiten van MDA in het veld te volgen. We streven er altijd naar om burgers te verbeteren, vooruit te helpen en een betere dienstverlening te bieden, en ik onderzoek ons ​​werk uitgebreid en grondig. Met het oog op de Omicron-golf zijn we meer in het veld en helpen we onze teams zoveel mogelijk.”


Op 16 januari ontvingen Israëlische Covid-19-testcentra 286.167 mensen, en volgens het ministerie van Volksgezondheid waren er meer dan 33.622 positief. Er zijn meer dan 253.000 actieve gevallen van Covid-19 in het land, waarvan 446 ernstig.


Zondagavond hadden al 537.419 Israëli's een vierde dosis van het Pfizer Covid-19-vaccin gekregen sinds de booster op 3 januari werd goedgekeurd voor bepaalde populaties.


Inwoners van Tel Aviv wachten op ontvangst van het Covid-19-vaccin in een mobiel Magen David Adom-centrum. Foto door Miriam Alster/Flash90 via ISRAEL21C


Vanwege de toename van Covid-19-morbiditeit en de zware werklast in het testsysteem, is MDA – met ongeveer 30.000 medewerkers en vrijwilligers in het hele land – begonnen met het opleiden van studenten van 57 pre-militaire academies en yeshiva’s om te helpen bij haar testlocaties.


Bovendien kondigde MDA zondag aan dat het samen met Microsoft Israël een bot heeft ontwikkeld op basis van kunstmatige intelligentie die burgers uitlegt welke procedures ze moeten volgen als ze in contact zijn gekomen met een geverifieerde Covid-19-patiënt.


De bot, die in slechts zeven uur op het Azure-platform is ontwikkeld, helpt mensen erachter te komen of ze geïsoleerd moeten zijn, voor hoe lang, wat voor soort test ze moeten doen en waar ze getest moeten worden.


"Het succes van Magen David Adom is te danken aan menselijk kapitaal - de vrijwilligers en medewerkers, het personeel op kantoor en in het veld", zegt Bin. “De afgelopen twee jaar werken we de klok rond met als doel het coronavirus te bestrijden en de verspreiding ervan te voorkomen.”


47 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws