israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

MagicFly, de nano-drone op basis van vliegen


De MagicFly in actie. Foto via Raphael


Op basis van dieren, om het risico van gevaar voor soldaten op het slagveld te verminderen, heeft Rafael Advanced Defense Systems een reeks autonome systemen onthuld met geavanceerde mogelijkheden.


Eén van die systemen die zijn ontwikkeld in Rafael's Entrepreneur and Innovation Center in het noorden van Israël, is de Magic Fly-Nano drone.


Noam Barak, directeur van het Ondernemers- en Innovatiecentrum van Rahael zegt in de persverklaring: "tegenwoordig kunnen alleen mensen nog een gebouw binnengaan als ze zich als dieren gedragen zodat het minder risico met zich draagt voor soldaten, dus we dachten: 'Wat voor soort technologische voorsprong kunnen we onze soldaten bieden om het risico te verminderen?'"


Foto via Raphael.


"Toen we de grote uitdaging begrepen, begonnen we te brainstormen en hielden we een hackathon met meer dan 100 mensen over biomimicry", vervolgde hij, eraan toevoegend dat de ingenieurs naar dieren zoals slangen en vliegen keken voordat ze met de ideeën voor de projecten kwamen.


Het systeem is gekoppeld aan een grondcontrolesysteem dat door een enkele soldaat buiten het gezichtsveld kan worden bediend en gekoppeld ana sensoren waarmee de platforms hun omgeving kunnen verkennen en alle binnenkomende gegevens in realtime kunnen samenvoegen.


Foto via Raphael


Als we erover nadenken, kan de MagicFly Nano zelfs als kleine granaat worden gebruikt. Het is een slimme nano-drone die allerlei missies kan uitvoeren en als hij goedkoop genoeg is, kan hij aan elke soldaat worden gegeven”, voegde hij eraan toe.


Hoewel het systeem nog een prototype is zijn en nog niet operationeel is, heeft de IDF de Magic Fly Nano tijdens een militaire operatie gebruikt om het te testen.


MagicFly kan ook helpen bij andere scenario's, zoals rampenbestrijding of reddingsoperaties om overlevenden te lokaliseren na aardbevingen of andere tragedies.Het innovatiecentrum, dat een kernteam heeft van zo'n 15-20 Rafael-ingenieurs en -studenten, wordt door de defensiegigant gezien als een broedplaats waar ideeën op basis van Rafael's belangrijkste toekomstige routekaart van autonome en robotsystemen worden gezaaid.


Volgens Barak brengt het team van ondernemers "met een passie om het project te ontwikkelen", zodra een operationele noodzaak tot uitdaging is geïdentificeerd, het tot wasdom.


Foto via Raphael


"Bedrijven over de hele wereld beginnen aan dit soort technologie te werken, iedereen wil dat autonome robotica mensen op kantoor, in de auto, op het slagveld, de binnenlandse veiligheid, magazijnen, enz. vervangt", zei Barak.


“We proberen het anders te doen en binnen zeer korte tijd op de markt te brengen.”
55 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws