top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Majoor Aviv Sonego veroordeeld tot vijf en een half jaar gevangenisstraf voor verkrachting


Sa'ar 6 marineschip ter illustratie. Screenshot YouTube


De militaire rechtbank heeft vandaag (dinsdag) marine officier majoor Aviv Songo veroordeeld tot vijf en een half jaar gevangenisstraf, voor drie misdaden van incest en de verkrachting van een vrouwelijke officier die met hem diende vier jaar geleden.


De verdachte pleitte niet schuldig en er werd een bewijsprocedure in zijn zaak aangevoerd, aan het einde waarvan hij werd veroordeeld voor het plegen van de misdaden. Naast de daadwerkelijke gevangenisstraf werd de beklaagde veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf en gedegradeerd tot de rang van soldaat, en er werd bepaald dat hij NIS 40.000 (€ 11.000) als schadevergoeding zal betalen aan het slachtoffer van het misdrijf.


De militaire aanklager bestudeert de straf en zal overwegen in beroep te gaan tegen de straf. Het kantoor van de militaire advocaat begeleidt het slachtoffer van het misdrijf gedurende het hele juridische proces en houdt haar op de hoogte van alle ontwikkelingen van het onderzoek en haar rechten die zij volgens de wet heeft.


De IDF neemt alle schade op seksuele basis serieus en werkt aan gerechtigheid tegen elke soldaat en vaste werknemer die bij deze misdrijven betrokken zijn.92 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page