top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Majoor Bar Falah onder grote belangstelling begraven


Majoor Bar Falah. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Honderden kwamen woensdagavond naar de militaire begraafplaats van Netanya om de laatste eer te bewijzen aan de woensdag omgekomen majoor Bar Falah.


Familie en vrienden rouwden om Fahal, 30, plaatsvervangend commandant van het verkenningsbataljon van de Nahal Brigade, die woensdag werd gedood tijdens gevechten met Palestijnse terroristen in de buurt van Jenin .


(Majoor Falah in actie)


"We hebben beloofd dat we hier samen doorheen zouden gaan, we wisten waar we aan begonnen", zei zijn partner, Ariel Saban. "Het is moeilijk voor mij om de woorden te vinden om te beschrijven wat een goede man je bent en hoeveel je hebt bereikt. Je zei: 'Er zal niets met me gebeuren, mijn schoonheid. Wie kan me iets aandoen?' Maar mijn grootste nachtmerrie is gebeurd.

Falah's broer, Amos, zei: "Hoeveel kracht je had, hoeveel moed, veerkracht, leiderschap en liefde je had. Mams huis zit vol met jonge mensen die huilen en pijn hebben - studenten die je hebt leren surfen en skiën, je soldaten en commandanten in het leger. Hoe kun je afscheid nemen van een broer?"


Hij noemde ook hun vader, die een paar jaar eerder was overleden, en zei: "Waarom luisterde je niet naar vader die je zei: 'Wees geen held. Kom gewoon veilig thuis'? Nu waakt hij over je."


Bar's zus zei dat ze niet voorbereid was op het overlijden van haar broer en niet klaar was om in de verleden tijd over hem te spreken, maar beloofde sterk te zijn voor het hele gezin.

95 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page