top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Majoor Gal Eisenkot wordt begraven - zijn vader Gadi Eisenkot prees hem


Foto N12News


"Excellentie was jouw manier van leven".

De zoon van de voormalige stafchef en lid van het oorlogskabinet Gadi Eisenkot, die sneuvelde in de strijd in Jabaliya, wordt begraven in Herzliya. Wijlen Gal was 25 jaar oud toen hij viel en droomde ervan dokter te worden. die de strijd leidde en hem prees: "We zullen een verenigde en gelukkige familie blijven, zodat jouw offer en dat van de gevallenen niet tevergeefs zullen zijn"


Reserve-majoor Gal Meir Eisenkot, zoon van de minister, lid van het oorlogskabinet en voormalig stafchef Gadi Eisenkot, die gisteren (donderdag) werd gedood in een gevecht in Jabaliya in de Gazastrook, werd begraven in de Pinsker-begraafplaats in Herzliya. Premier Benjamin Netanyahu, president Yitzhak Herzog , minister van Defensie Yoav Galant , andere ministers en Knesset-leden kwamen naar de begrafenis, meldt N12News.


Gadi Eisenkot bracht in tranen hulde aan zijn zoon: " Gloosh. Onze jonge zoon, moeder en ik staan ​​hier met een grote menigte om onze laatste eer te bewijzen. Je bent 25 jaar geleden geboren terwijl ik als Golan officier diende. Je moeder informeerde me dat ze op weg was naar het ziekenhuis. Ik haastte me van de Golanhoogte en kwam te laat aan. Een paar maanden geleden tijdens een familie-uitje vertelde ik dit.


Foto N12News


Toen je opgroeide, bewonderde ik je diepe ernst naast je gevoel voor humor. Een zeer ontwikkeld gevoel voor humor en een gekke geest. Uitmuntendheid was je manier van leven, in studies, in triatlon, in zwemmen en opnieuw in studies. We noemden je - Gal Meir, naar mijn vader - voor velen zou je Gal blijven, een man op zichzelf.


"Je was heel trots op je familie, maar je wilde altijd voor jezelf opkomen", loofde zijn vader . "Je hebt vorming gedaan en pas weken na je training begrepen ze je volledige naam.


Op 7 oktober werden we wakker met een schokkende gebeurtenis. Je organiseerde uitrusting en het was je duidelijk waar je heen ging. Je sprong naar het divisiehoofdkwartier en diende sindsdien in de reserve eenheid, totdat je vriend, wijlen Eyal Berkowitz, sneuvelde.


Een week geleden kwam je thuis en was blij om te zien en te horen dat de offensieve activiteiten hebben bijgedragen aan de vrijlating van de ontvoerden. Je had het over de kleine kinderen. In de familie keken wij altijd met stralende ogen naar jouw liefde en bijzondere band met de kleine kinderen, die jij hoog in het vaandel droeg die zich bij elke bijeenkomst tot je aangetrokken voelden.


Foto N12News


In een gesprek over de oorlog zei je dat alle ontvoerden moeten terugkomen en we Hamas moeten verslaan na de barbaarse en wrede gebeurtenis die ze hebben begaan. Dat vertelde je mij ook tussendoor, toen je zei dat alles in orde was en toen je vroeg of er een boodschap was voor het bedrijf, zei ik dat je zou de berichten voor het bedrijf ontvangen via Command Avenue. Ik ben er zeker van dat we door zullen gaan met de campagne en in een poging om het land waar je zoveel van hield te versterken. Een land dat sterk zal zijn.


" We zullen een verenigd en gelukkig gezin blijven, zodat jouw offer en dat van alle gevallenen niet tevergeefs zal zijn. Mogen we het waardig zijn. Liefde voor altijd. We zullen er alles aan doen om waardig te zijn en bij te dragen aan de juiste beslissingen in het belang van degenen die offers hebben gebracht, voor jouw strijdmakkers en voor het hele Israëlische volk dat ons in deze moeilijke tijd omhelst.”


333 weergaven1 opmerking

1 komentarz


Menno van Drimmelen
Menno van Drimmelen
08 gru 2023

😢🇮🇱

Polub
bottom of page