top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Maya Bitton, 22 en Eliran Mizrahi, 23: Hadden net een trouwdatum afgesproken. Vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Maya Bitton (rechts) en haar verloofde, Eliran Mizrahi. Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Maya Bitton, 22, en haar verloofde, Eliran Mizrahi, 23, uit Petah Tikva, werden op 7 oktober vermoord tijdens het Supernova-muziekfestival.


Ze vertelden hun familie die ochtend dat ze zich verborgen hielden voor de terroristen en het geweervuur ​​in grote afvalbakken op de plaats van de rave. Het stel stuurde een videoclip waarin ze zichzelf verstopten in de vuilnisbakken, de laatste keer dat iemand ze levend zag.


Enkele dagen later werden hun lichamen geborgen en geïdentificeerd.


Het verloofde stel, dat elkaar op de middelbare school ontmoette, werd op 10 oktober naast elkaar begraven in Petah Tikva. Op hun gezamenlijke grafsteen staat: “in leven en dood gingen ze niet uit elkaar.”


Maya laat haar ouders, Michal en Laurent, haar jongere zus Noa en broertje Gavriel achter.

Eliran laat zijn ouders, Hofit en Haim, en zijn jongere broers en zussen Liem, Ofek en Tali achter.


Maya en Eliran verloofden zich in augustus tijdens een reis naar Santorini, Griekenland, iets meer dan een maand voordat ze werden vermoord, en hadden al een datum voor hun huwelijk vastgesteld: 12 september 2024.


Tijdens haar verplichte militaire dienst werkte Maya als schietinstructeur, en nadat ze het leger had afgerond, reisde ze vijf maanden door Zuid-Amerika, voordat ze terugkeerde en aan haar studie in het onderwijs begon. Haar familie zei dat ze een zoetekauw was en dol was op chocolade en gummy snoepjes.


Eliran diende tijdens zijn verplichte militaire dienst in het Shimshon-bataljon van de Kfir Brigade en groeide uiteindelijk uit tot pelotonscommandant. Na zijn vrijlating ging hij voor een verzekeringsmaatschappij werken, en zijn familie zei dat hij plannen had om makelaar in onroerend goed te worden. Eliran hield van zingen, motorfietsen en extreme sporten, zei zijn familie, en miste Maya zo erg toen ze op reis ging dat hij zijn baan opzegde om zich halverwege bij haar te voegen.


Zijn moeder, Hofit, vertelde op een herdenkingspagina dat “Eliran altijd gelukkig was en van het leven hield. Zijn vader zei altijd dat 'zelfs als hij niet helemaal glimlachte, hij er altijd uitzag alsof hij een glimlach op zijn gezicht had.' Eliran zorgde altijd voor de mensen om hem heen voordat hij voor zichzelf zorgde.”


Ze zei dat hij altijd een zorgzame grote broer was, 'altijd wist wat er met elk van hen aan de hand was en altijd vroeg hoe hij kon helpen.' Zijn relatie met Maya, zo voegde ze eraan toe, 'was vol wederzijdse liefde, en Eliran was altijd een heer en zette haar op de eerste plaats. In moeilijke tijden zei hij tegen haar: 'Zolang ik bij jou ben, komt alles goed.' ”


Maya's zus, Noa, schreef op Facebook over wat Maya's 23e verjaardag zou zijn geweest aan "mijn bewaarder van geheimen, mijn lach, mijn woede en mijn glimlach."


"Ik geloof dat je daar zeker een feest aan het organiseren bent, met alle engelen van de Supernova en opa die daar op je wachtten", schreef ze. “En je viert feest van zonsopgang tot zonsondergang. Maar hoe zit het met mij? Hoe kan ik je vieren?” vroeg Noa.


“Ik hoop dat je rust, je geen zorgen maakt en lacht – zelfs als je mij en iedereen gek ziet worden van verlangen en uit elkaar valt”, schreef ze. 'Ik hoop dat je Eliran stevig omhelst, en voor mezelf wens ik dat je bij elke stap die ik zet bij me zult zijn, dat je me zult leiden, me de kracht zult sturen om te glimlachen en gelukkig te zijn. Want dat is zeker wat je gewild zou hebben.”


Eliran's zus, Liem, vertelde Ynet dat het stel “een ongelooflijke relatie had, we keken altijd met bewondering naar hen. Ik wenste dat ik een relatie als die van hen zou vinden. Eliran was iemand die altijd licht en vreugde om zich heen verspreidde en met een grote glimlach elke kamer binnenkwam. Hij slaagde erin om van al het verdrietige iets vrolijks te maken. Hij was mijn partner, mijn beste vriend, mijn geheimbewaarder, mijn naaste adviseur – het is meer dan het verliezen van een grote broer, het verliest de helft van mijn hart.”


Het echtpaar, zei Liem, ‘had een gezamenlijke begrafenis – in plaats van de bruiloft die ze hadden gepland.’
254 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page