top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

MDA tekent deal met Hatzolah Air voor medische helikopterdiensten


Foto MDA


De nationale Israëlische noodhulporganisatie Magen David Adom (MDA) is een samenwerking aangegaan met het in de VS gevestigde Hatzolah Air om helikopterdiensten voor medische evacuatie (Medevac) in Israël te bieden.


Door deze samenwerking zullen MDA-paramedici worden gestationeerd op MDA's en Hatzolah Air 's Medevac helikopters voor situaties waarin medische evacuatie door de lucht noodzakelijk is.


Hatzolah Air, met hoofdkantoor in New York, exploiteert een vloot van medivac-vliegtuigen en ontvangt elke maand tientallen verzoeken voor reddingsoperaties in de VS, Israël en andere landen.


In een verklaring zei MDA-directeur-generaal Eli Bin: "Deze samenwerking zal ervoor zorgen dat ernstig gewonde en ernstig zieke Israëli's die zich ver van medische voorzieningen bevinden, de levensreddende zorg krijgen die ze nodig hebben".


Eli Rowe, president van Hatzolah Air, zei dat de relatie tussen de twee organisaties tientallen jaren teruggaat.


"Toen Israël werd aangevallen door raketten of beroerd werd door terroristische bombardementen, stuurden Hatzolah divisies uit heel Amerika teams van doktoren, paramedici en EMT's om Israël te voorzien van extra middelen in hun uur van nood", zei Rowe.


MDA biedt Amerikaanse en internationale Hatzolah-leden regelmatig trainingen op hoog niveau in de VS en Israël. Onlangs heeft MDA zijn geavanceerde verzendtechnologie beschikbaar gesteld aan zijn Amerikaanse tegenhangers.


Hatzolah Air, dat deel uitmaakt van de Amerikaanse Hatzolah beweging, heeft in dit opzicht een bewezen staat van dienst, met hun vloot van Medevac vliegtuigen die tientallen Medevac verzoeken in de VS, Israël en de rest van de wereld afhandelen.


Dit bouwt ook voort op de decennialange relatie en geschiedenis van samenwerking tussen Hatzolah en MDA.


Hatzolah Air en MDA werkten al eerder samen aan Medevac. Deze samenwerking had onlangs een aantal spraakmakende vluchten, zoals hulp bij het redden van Oekraïense vluchtelingen, patiënten en overlevenden van de Holocaust die op de vlucht waren voor de Russische invasie .


De afgelopen 15 jaar verzorgt MDA zijn eigen Medevac-vluchten in Israël vanuit Beersheba en Tiberias om landelijke dekking te bieden. De helikopters en piloten hiervoor zijn te danken aan Lahak Aviation, maar Hatzolah Air zal het overnemen voordat het contract met Lahak in maart afloopt, met de overlap bedoeld om ervoor te zorgen dat Medevac-services niet worden onderbroken.


De piloten in deze nieuwe deal zullen worden aangetrokken door het Israëlische bedrijf Brook Aviation.
46 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page