top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

MeaTech kondigt lancering aan van ontwikkeling van gekweekt varkensvlees


Screenshot YouTube


MeaTech, een technologiebedrijf uit Ness Ziona, dat een reeks geavanceerde productietechnologieën ontwikkelt om gekweekte vleesproducten te produceren, kondigde vandaag de start aan van onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten voor gekweekt varkensvlees, gericht op cellijnen en technologieën voor de potentiële toekomstige massaproductie van gekweekt varkensvlees.


Deze uitbreiding van MeaTech's onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten met varkensvlees maakt deel uit van haar strategie om een ​​breed aanbod van technologie voor cellulaire landbouw te ontwikkelen, dat al rundvlees- en kippencellijnen omvat. Cellulaire landbouw bij varkens, indien succesvol ontwikkeld, heeft het potentieel om de potentiële adresseerbare markten van MeaTech uit te breiden, aangezien varkensvlees momenteel het meest geconsumeerde vlees ter wereld is.


De eerste onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten zullen naar verwachting gericht zijn op het ontwikkelen van stabiele varkenscellijnen die, indien ontwikkeld, het potentieel hebben om de productiecapaciteit van gekweekte varkensvleesbiomassa op gang te brengen.

Sharon Fima , CEO van MeaTech, merkte op: "Ons doel is om de aanstaande landbouwrevolutie te leiden door het vlees van morgen veilig, overvloedig en duurzaam te maken. MeaTech ontwikkelt een breed scala aan kweekvleestechnologieën en ontwikkelt potentiële alternatieven voor de conventionele intensieve veehouderij van rundvlees, kip en nu varkensvlees. Wij geloven dat door extra productlijnen voor gekweekt vlees aan te bieden, kunnen onze adresseerbare markten worden verbreed, waardoor extra inkomstenpotentieel wordt gegenereerd. Ons doel is om in alle opzichten vergelijkbaar te zijn met varkensvlees uit de veehouderij, en tegelijkertijd een aanzienlijk duurzamere en slachtvrije productiemethode aan te bieden."


114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page