top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

MediWound krijgt FDA goedkeuring voor haar brandwonden behandeling


Foto via MediWound


De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft NexoBrid voor de behandeling van brandwonden, van het in Yavne gevestigde MediWound, goedgekeurd.


NexoBrid van MediWound verwijdert dood weefsel van brandwonden. Het kan ook worden gebruikt voor de behandeling van chronische wonden, maar de huidige goedkeuring geldt alleen voor brandwonden. Het concurreert vooral met chirurgie om dood weefsel te verwijderen, wat duurdere mankracht vereist en betekent dat er meer gezond weefsel wordt verwijderd.


NexoBrid kan worden aangebracht in maximaal twee toepassingen van elk vier uur. Een eerste toepassing van NexoBrid kan worden aangebracht op een gebied van maximaal 15% van het lichaamsoppervlak. Een tweede toepassing van NexoBrid kan 24 uur later worden aangebracht, met een totaal behandeld gebied voor beide toepassingen tot 20% TBSA.


Het product is gebaseerd op de ananasplant en is een van de eersten die door de FDA is goedgekeurd als botanisch geneesmiddel.


NexoBrid is al goedgekeurd voor gebruik in 43 landen, waaronder de Europese Unie, Japan en India en mag dus nu ook in de Verenigde Staten worden gebruikt.


"We zijn verheugd en verheugd dat de FDA NexoBrid heeft goedgekeurd, een innovatief, niet-chirurgisch alternatief voor de behandeling van ernstige brandwonden", aldus de verklaring.Ofer Gonen, algemeen directeur vanMediwond. “We waarderen en danken de patiënten met brandwonden die hebben deelgenomen aan onze onderzoeken, de klinische onderzoekers en onze onderzoekers voor hun inzet en inspanningen om deze belangrijke prestatie te bereiken. We danken ook onze partner, BARDA, voor hun niet aflatende steun sinds 2015, en onze commerciële partner, Vericel, die NexoBrid in de VS zal lanceren.40 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page