israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Meer beperkingen voor niet gevaccineerde Israëlische reizigers; Engeland op lijst verboden landen


Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube


Het coronavirus kabinet heeft donderdagavond besloten ook het Verenigd Koninkrijk, Georgië, Cyprus en Turkije op de zogenaamde rode lijst te zetten, van landen waar het niet is toegestaan naar toe te reizen. Tevens is er besloten terugkerende reizigers die niet zijn gevaccineerd verplicht 7 dagen in quarantaine te plaatsen.


Eerder was het al verboden om naar Rusland, Mexico, Zuid-Afrika, India, Argentinië, Brazilië, Wit-Rusland, Oezbekistan, Spanje en Kirgizië te reizen vanwege het hoge aantal besmettingen, daar komen dan nu het Verenigd Koninkrijk, Georgië, Cyprus en Turkije bij.


Reizen naar die landen kan alleen met toestemming van de zogenaamde úitzonderingscommissie. Zonder toestemming baar die landen reizen betekend een boete bij terugkeer van omgerekend € 1.260 per persoon. Het verbod gaat in op vrijdag 30 juli.


Tevens is besloten dat iedereen die uit het buitenland terugkeert bij aankomst wordt getest, waarbij gevaccineerden thuis in quarantaine moeten totdat de uitslag van die test bekend is, vaak binnen 24 uur.


Mensen die niet zijn gevaccineerd, worden na hun landing in Israël ook getest op het coronavirus, en moeten dan zeven dagen in quarantaine. Op de zevende dag worden zij dan weer getest en als die test negatief is mogen zij de quarantaine verlaten.


Het onderscheid tussen mensen die wel en niet zijn gevaccineerd is gemaakt in het licht van de aanbeveling van het ministerie van Volksgezondheid en externe deskundigen, volgens welke het toepassen van de Groene Badge de morbiditeitssituatie waarschijnlijk zal verbeteren, aldus het coronakabinet in een persbericht.

Ook werd besloten dat het belangrijk is om niet-gevaccineerde burgers van Israël die wel gevaccineerd kunnen worden, prikkels te geven zich te laten vaccineren door een onderscheid te maken tussen de gevaccineerde en de niet-gevaccineerde bevolking in de dagelijkse routine.


Eerder werd bekend dat in Israël het Groene Paspoort weer zal worden ingevoerd voor bijeenkomsten, evenementen en restaurants met meer dan 100 mensen.


De besluiten van het coronakabinet worden komende zondag aan het voltallige kabinet ter goedkeuring voorgelegd en zullen zo goed als zeker worden aangenomen.

147 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws