top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Meer dan 1.500 officieren bij opening van internationale operationele innovatieconferentie


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De International Operational Innovation Conference begon maandag, met een conferentie voor hogere commandanten over het onderwerp strijdkrachtenopbouw en innovatieve gevechtsmethoden. 1.500 officieren met de rang van luitenant-kolonel en hoger in operationele functies namen deel aan de conferentie op de "Tze'elim"-basis.


De commandanten bekeken een multidimensionale live-vuuroefening, waaronder straaljagers en helikopters, op afstand bestuurde vliegtuigen (rpa), drones, robots, raketten van verschillende groottes, tanks, grondtroepen, gepantserde troepen, artillerie-troepen, ingenieurs en aanvullende assistentie krachten.


IDF-opperbevelhebber Kochavi. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens de conferentie bezochten de officieren zes stations, waar senior IDF-commandanten innovatieve gevechtsmethoden presenteerden die bijdragen aan het concept van "actie voor de overwinning" en de ontwikkelingen in de strijd op het moderne slagveld.


De stations toonden lucht-, systemische en defensieve superioriteit, multi-tak en multi-dimensionale processen, implementeerbare innovatie in gevechtsmethoden, evenals huidige en toekomstige multidimensionale manoeuvreercapaciteiten. Daarnaast presenteerde de administratie voor de ontwikkeling van wapens en technologische infrastructuur van het Ministerie van Defensie militair materieel en de bijbehorende capaciteiten.


Foto-IDFwoordvoerderseenheid


Tijdens de conferentie namen commandanten van alle commandocursussen in de IDF deel aan de activiteiten, waaronder commandanten van het IDF Command and Staff College, het Tactical Command College, de IDF's Officers School (Bahad 1), de Battalion Commanders Course, de Ground Forces Squad Commanders Course, de Israeli Air Force Pilots Course, de IDF Naval Officers Course, evenals andere cursussen.


Dit is een unieke en professionele conferentie die voor het eerst door de IDF wordt gehouden. Aan de conferentie nemen stafchefs, plaatsvervangende stafchefs, commandanten van innovatie-instanties van verschillende legers en andere generaals deel, met ongeveer 200 personeelsleden van 25 delegaties van over de hele wereld.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De conferentie biedt een kans om te leren, maar ook om geavanceerde capaciteiten te demonstreren en te implementeren aan de commandanten van het operationele niveau van de IDF. De commandanten zullen de hele week samen met buitenlandse legers het onderwerp operationele innovatie grondig verkennen en gezamenlijk en van elkaar leren.


De conferentie is een vruchtbare voedingsbodem voor kennisdeling en diepgaand wederzijds leren met als doel de samenwerking tussen de verschillende legers in de toekomst te verdiepen.


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: “De IDF ondergaat een ontwikkelingsproces om zich aan te passen aan het huidige en toekomstige slagveld. Deze ontwikkeling komt tot stand volgens een concept waar we uitgebreid aan hebben gewerkt.

Dit is geen verzameling van projecten, maar eerder een algemeen concept dat is gericht op het principe van uitgebreide eliminatie van de capaciteiten van de vijand door het vermogen om het bloot te leggen en te vernietigen te vergroten.”


“Vandaag benadrukt de grote vooruitgang die is geboekt in alle IDF-vestigingen, met de nadruk op de multi-tak en multidimensionale samenwerking. Unieke en belangrijke capaciteiten op het gebied van intelligence, live fire en manoeuvreren zijn al geïntroduceerd in IDF-eenheden, en tactische en commanderende capaciteiten zijn ontwikkeld en aangepast ten behoeve van de operationele eenheden op het niveau van het bataljon en de brigade.”


44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page