top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Meer dan 40.000 deelnemers aan de Playtika Tel Aviv-marathon


Foto sportphotography / gemeente Tel Aviv


De marathon, georganiseerd door de gemeente Tel Aviv-Yafo en geproduceerd door Kapaim, vond dit jaar voor de 15e keer plaats. De Playtika Tel Aviv-marathon omvatte zes stedelijke routes die door de stad waren uitgestippeld: een volledige marathon, een halve marathon, een race van 10 km, een race van 5 km en een handbikerace.

Foto sportphotography / gemeente Tel Aviv


Als onderdeel van het "Breaking records"-initiatief in de Playtika Tel Aviv-marathon, kwam Luna Chemtai Salpeter om 31:31 over de finish. Daarbij slaagde Chemtai Salpeter er dit keer niet in het wereldrecord te breken, dat nog steeds van Agnes Tirop is, en staat op 30:01 minuten. Chamtai Salpeter liep samen met senior hardlopers in Israël en de wereld, in een speciaal 10 km-evenement voor vrouwen. De hardlooproute was een vlak en snel parcours. Duizenden mensen keken toe en juichten de hardlopers toe langs het parcours Een team van de Israeli and World Athletics Association kwam naar de marathon en zorgde ervoor dat alle vereiste voorschriften werden nageleefd.


Foto sportphotography / gemeente Tel Aviv


De winnaars van de volledige marathon waren Mibei Dominic Kipngeno om 02:10:11 (man) Njuguna Margaret om 02:42:40 (vrouw)


Foto sportphotography / gemeente Tel Aviv


Burgemeester van Tel Aviv-Yafo, de heer Ron Huldai: “We zijn blij dat de Playtika Tel Aviv Marathon een belangrijke plaats blijft innemen tussen de belangrijkste hardloopevenementen ter wereld, door initiatieven zoals de poging om een wereldrecord te verbreken. Luna legt de lat hoog en markeert daarmee de Playtika Tel Aviv Marathon als een plek waar het gepast en juist is om te streven naar het breken van persoonlijke en groepsrecords. We waren blij om weer de tienduizenden deelnemers te zien aan het grootste en belangrijkste sportevenement in Israël, hier in Tel Aviv-Yafo. Bedankt voor de deelname en de vele, vrolijke en kleurrijke aanwezigheid van de cheerleaders door de hele stad.”80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page