top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Meer dan 50 burgemeesters van over de hele wereld wonen een innovatietour in Jeruzalem bij


Screenshot YouTube


De burgemeester van Jeruzalem, Moshe Leon, verwelkomde woensdag 52 burgemeesters en tientallen gemeenteambtenaren van over de hele wereld tijdens een rondleiding die de perfecte mix tussen oud en nieuw demonstreerde.


De belangrijkste focus van de tour lag op het leren over het verleden - in de Westelijke Muur - en het begrijpen van het heden door de bloeiende hi-tech scene in de stad.


De rondleiding begon in de tunnels van de Westelijke Muur, waar de burgemeesters meer te weten kwamen over de geschiedenis van de stad, en ging verder naar een observatiepunt waar ze een glimp konden opvangen van de constructies van het nieuwe stadsentreekwartier. Dat gebied is bedoeld om tientallen bedrijven te huisvesten en als hub te dienen voor hoogtechnologische bedrijven.


De tour ging verder naar twee geplande hi-tech hubs - de op de Hebreeuwse Universiteit gebaseerde HujiTech-compound en de Silicon Wadi in de buurt van Wadi al-Joz. Beide projecten zullen een motor zijn voor ontwikkeling en innovatie op het gebied van hi-tech en biotech in Jeruzalem.


Burgemeester Moshe Lion van Jeruzalem: “Het is een speciale dag voor Jeruzalem. We ontvingen hier zo'n 80 burgemeesters en gemeenteambtenaren van over de hele wereld.


We hebben ze de enorme ontwikkelingsprojecten in onze stad laten zien. Ze kregen de prachtige combinatie van oud en nieuw te zien – enerzijds het behoud van de historie en anderzijds de uitbreiding van de allernieuwste technologieën.


Ons doel is om ze nu de constructie van infrastructuren te laten zien, zodat ze in de toekomst voor meer dan een dag kunnen komen en de vruchten van onze inspanningen van vandaag.
77 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page