israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Merkel in Yad Vashem: "het is voortdurende herinnering aan de verantwoordelijkheid die wij hebben"


Angela Merkel in Yad Vashem. Foto Koby Gideon, (GPO)


Tijdens haar bezoek aan Israël op zondag, bezocht de Duitse Bondskanselier Angela Merkel ook Yad Vashem, waar ze beloofde dat Duitsland zich zal blijven inzetten voor de veiligheid van Israël, en zal blijven vechten tegen het opkomend antisemitisme.


"Elk bezoek aan Yad Vashem raakt me in de kern", zei Merkel tijdens haar zesde bezoek aan het museum, "de misdaden tegen het Joodse volk die hier zijn gedocumenteerd, zijn een voortdurende herinnering en waarschuwing aan de verantwoordelijkheid die wij Duitsers dragen ", waaraan ze toevoegde "dat het de verantwoordelijkheid van Duitsland is om op te staan ​​tegen antisemitisme".


Nadat ze een krans op een plaat waaronder as van in de vernietigingskampen, vermoorde Joden begraven ligt, bleef ze zwijgend met gebogen hoofd staan.


“Dat het Joodse leven weer een thuis heeft gevonden in Duitsland na de misdaden tegen de menselijkheid die de Shoah waren, is een immense uiting van vertrouwen, waarvoor we dankbaar zijn”, zei Merkel. "Dit vertrouwen dwingt ons om vastberaden op te staan ​​tegen antisemitisme en haat, elke dag opnieuw."


"Dit is een verplichting voor elke federale regering", zei ze, verwijzend naar de toekomstige regering van Duitsland.


Merkel en Bennett tijdens bezoek aan de tentoonstelling in Yad Vashem. Foto Koby Gideon (GPO)


Tijdens haar bezoek aan Yad Vashem werd Merkel vergezeld door premier Naftali Bennett en kregen ze samen een rondleiding door het museum, waar ze de tentoonstelling "Flashes of Memory: Photography during the Holocaust" bezochten en ook Holocaustoverlevenden ontmoetten.


Aan het einde van het bezoek overhandigde Yad Vashem-voorzitter Dani Dayan de kanselier een Token of Remembrance: een replica van het album en de complete set Bijbelillustraties van de kunstenaar Carol Deutsch, die ze eerder in het Holocaust Art Museum te zien kreeg.55 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws