top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Met trillende stem en tranen: FAUDA ster Idan Amadi bracht hulde aan zijn vrienden die bij het incident vielen


Screenshot YouTube


Iets meer dan twee weken nadat hij ernstig gewond raakte in Gaza , werd Idan Amadi donderdag uit het Sheba Hospital ontslagen en begint hij aan zijn revalidatieprocedure, die hij thuis zal ondergaan. Op de persconferentie zei Amadi voor het eerst tegen de families van de gevallenen: ‘Het spijt me dat ik mijn missie als commandant om hen veilig naar huis terug te brengen niet heb volbracht. Dit zal mij vergezellen als een teken van Kaïn. tot mijn laatste dag," aldus meldt KAN News.


Amadi voegde over het incident waarbij hij gewond raakte ook toe dat “de operatie waarbij ik gewond raakte belangrijk en waardevol was. Ik weet niet wat er al is gepubliceerd. Twee weken lang waren we bezig met het bestuderen van de tunnels in de centrale kampen in de Gazastrook. De dingen die we daar aantroffen bleven in onze ogen hangen. De omvang van de tunnels en het leger dat daar is. Enkele minuten voor het einde van de operatie werd het explosief tot ontploffing gebracht. Zes strijders werden gedood en tientallen raakten gewond."


Idan vertelde over zijn gevallen kameraden: ‘Twee van de doden waren strijders en leden van mijn team, Gabriel Blum en Akiva Yasinsky. Gavri was een professionele vechter, een sterke man die rustig en professioneel handelde. Ik had het voorrecht hem te kennen in de oorlog en vechten naast hem. Akibosh. Akiva en ik kennen elkaar sinds we 19 waren. We werden samen opgenomen in het patrouilleteam, we trainden samen, we vochten samen, van gegoten lood tot een stevige klif. Hoe kan ik afscheid nemen tegen jou? Ik worstel al een aantal dagen met verlangens naar jou die mijn hart verscheuren. De meest deskundige en professionele vechter, sterk, goedhartig. Een eenmalige sluipschutter wiens naam hem is voorgegaan.'


Over zijn medische toestand legde Amadi uit: “Ik arriveerde verbrand, geventileerd en verdoofd in het ziekenhuis. Ik was onherkenbaar. Op mijn armband stond onbekend geschreven, 22 jaar oud. Vóór een lange revalidatie. Ik raakte ernstig gewond. Het feit dat ik Ik sta vandaag voor je. Het is een wonder. Een granaatscherf die door de keel is gedrongen is geen wonder. De ruggengraat is geraakt. Mijn lichaam en ziel zijn gewond, maar mijn geest is sterker dan ooit. Ik zal doorgaan met creëren en als ik kan, kan ik dat doen. zal ook terugkeren om voor mijn land te vechten."


De zanger zei dat hij tijdens zijn ziekenhuisopname bezoek kreeg van de ontvoerde Agam Goldstein-Almog, Shohora. 'We mogen de ontvoerden niet nogmaals in de steek laten. Het gebrek aan vertrouwen dat Lake heeft in het politieke en militaire systeem heeft mij aan het denken gezet: om dit vertrouwen weer op te bouwen moeten we ze allemaal naar huis terugsturen. Dit is onze morele plicht.'436 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page