top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Michal was een uitmuntende studente vol energie, door post-corona is daar weinig van over"


Michal met premier Bennett tijdens de kabinetsvergadering van 19 december 2021. Foto via GPO


Tijdens de kabinetsvergadering van afgelopen zondag introduceerde premier Bennett, Michal, een 16-jarige niet gevaccineerde studente, die kamt met post-corona verschijnselen. Van de eens zo uitmuntende en actieve studente, is ze veranderd een meisje dat geen energie meer heeft en slechte resultaten op haar school behaald.


Tijdens de kabinetsvergadering, die ze bijwoonde met haar vader, Zion Zakut, vertelde ze hoe de ziekte haar dagelijks functioneren beïnvloedt. "Tot twee weken nadat ik besmet was geraakt, was alles in orde, maar toen begonnen de problemen zoals geheugenbeschadiging en vermoeidheid. Vroeger stond ik om 5.30 uur op om te gaan hardlopen en nu heb ik moeite om 7.00 uur op te staan. De geheugenschade belemmert mijn studie pijn en tests. Ik heb spijt dat ik mij niet heb laten vaccineren", zei Michal tegen de ministers.


In een gesprek met de Hebreeuwse krant Ynet, zei de vader van Michal "dat ze eerder waren te zien in een nieuwsprogramma waar Michal haar verhaal deed, en iemand van het kabinet van de premier zag het programma en nam contact op met de afdelingsdirecteur van het Schneider-ziekenhuis die de zaak van Michal kent. Gisteren kregen we een telefoontje van een dokter die ons belde en ons aanraadde om de uitnodiging te accepteren en naar de kabinetsvergadering te gaan om Michal haar verhaal te laten vertellen. Ik sprak er met Michal over en vroeg haar of ze dat wilde, want het is moeilijk met de blootstelling, ik heb haar de reden uitgelegd en dat het belangrijk is om dingen in de media te brengen, zodat misschien het ministerie van Onderwijs ook effectief zal omgaan met het post-Corona-probleem.


Het was in het begin moeilijk voor Michal, het was een beetje spannend. Ze was ingehouden en sprak op een volwassen en mooie manier en zei de dingen correct.


Hij legde ook het belang uit van blootstelling aan de zaak van Michal, vooral in het aspect

van het ministerie van Onderwijs. “Het doel is om het ministerie van Onderwijs duidelijk te maken dat er nogal wat jongeren zijn met post-corona. Dit zijn kinderen die te maken hebben met de gevolgen van geheugenverlies waarvoor een oplossing moeten worden gevonden en die moeten worden geholpen.” Motivatie en een afname van zelfrespect. Michal was een uitstekende leerling en als ze na elke toets opnieuw zakt, komt ze huilend naar buiten. De ervaring is frustrerend. Ik wil dat er zo snel mogelijk een oplossing komt", aldus de vader.


91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page