top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

MigVax krijgt miljoenen om variantbestendig vaccin te ontwikkelen


Onderzoekers werken aan een Covid-19-vaccin bij MigVax. Foto met dank aan OurCrowd via ISRAEL21C


De Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) kent $ 4,3 miljoen toe aan het Israëlische MigVax om de ontwikkeling van Covid-19-vaccins te bevorderen die geschikt zijn voor gebruik in lage- en middeninkomenslanden. CEPI, met hoofdkantoor in Noorwegen, financiert ook een soortgelijk project aan de Universiteit van Saskatchewan.


Beide projecten hebben tot doel preklinische proof-of-concept op te stellen voor "variant-proof" vaccins die beschermen tegen bestaande en nieuwe SARS-CoV-2-varianten. De vaccinplatforms kunnen ook toepasbaar zijn voor het ontwikkelen van vaccins die beschermend zijn tegen een breed scala aan bèta coronavirussen, evenals onbekende pathogenen met pandemisch potentieel die nog moeten opduiken, aldus ISRAEL21C.


“In landen die er voldoende toegang toe hebben, verbreken vaccins nu de link tussen Covid-19-infectie en ernstige ziekte of overlijden, en stellen ze het leven in staat terug te keren naar iets dat de normaliteit benadert”, zei CEPI-CEO Dr. Richard Hatchett.


Zolang de dreiging van nieuwe opkomende varianten "ons allemaal boven het hoofd blijft hangen", zei Hatchett, is het ontwikkelen van wereldwijd toegankelijke vaccins die in grote lijnen beschermend zijn, absoluut noodzakelijk voor de wereldwijde gezondheidsbeveiliging.


MigVax, opgericht in 2020, is een gelieerde startup van het MIGAL Galilee Research Institute, een R&D-centrum van het ministerie van Wetenschap en Technologie. Ministerie van Wetenschap en Technologie. In het begin van de pandemie wilde MigVax voor de mens een beproefd coronavirusvaccin voorcoronavirusvaccin de immunisatie van pluimvee aanpassen.


David Zigdon, CEO van MigVax, zei dat de orale vaccintablet de wereld zou kunnen helpen om terug te keren naar een "nieuw normaal". Dit is een "subeenheid" -vaccin dat stukjes coronavirus eiwit (geen levend of dood virus) bevat dat oraal aan het immuunsysteem wordt toegediend via een bacterieel eiwit om antilichamen en immuun cellen tegen coronavirus in slijmvliezen, bloed en cellen te stimuleren.


“Orale boosters zoals onze MigVax-101, die zouden kunnen beschermen tegen opkomende Covid-19-varianten, zullen gezondheidsorganisaties helpen over te schakelen van paniekmodus naar routine, waardoor de kosten worden verlaagd en het bereik van hun vaccinatieprogramma’s wordt vergroot. We zullen deze subsidie ​​ten volle benutten om deze sneller op de markt te brengen en het potentiële gebruik van ons vaccinplatform tegen andere coronavirussen te onderzoeken”, aldus Zigdon.

54 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page