top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Mijlpaal bij het ombouwen van het eerste B777-300ER-vliegtuig: een opening maken voor de vrachtdeur


Een opening maken voor de laaddeur in B777-300ER-vliegtuigen. Foto via IAI


De Aviation Group van Israel Aerospace Industries (IAI) markeert een belangrijke mijlpaal in het proces van het ombouwen van het eerste Boeing B777-300ER-vliegtuig door een opening in de romp te maken om een ​​vrachtdeur te installeren.


Het uit het vliegtuig verwijderde deel van de cabine is 7 meter lang en een derde van de omtrek van het vliegtuig. Deze belangrijke mijlpaal komt kort na het begin van de structurele aanpassing van het vliegtuig, een proces dat ongeveer 130 dagen zal duren, waarna het passagiersvliegtuig zal worden omgebouwd tot een vrachtvliegtuig.


Foto via IAI


Het proces van het ombouwen van het vliegtuig van passagiers- naar vrachtvliegtuigconfiguratie, en vooral de stap van het uitsnijden van een groot deel van de romp van het vliegtuig, is een bewijs van de decennialange luchtvaartervaring en technische capaciteiten van IAI als een van de meest geavanceerde ter wereld.


Het uitvoeren van de vrachtconversie met hoge kwaliteit en capaciteit zorgt voor een optimale oplossing voor klanten en stelt de toekomst van vrachtconversies voor het bedrijf veilig.


Het vrachtconversieproces omvat het aanpassen van de vliegtuigstructuur, inclusief de installatie van een nieuwe vrachtdeur, het vervangen en versterken van de cabinevloer, het installeren van versterkingen in het vrachtdeurgebied en het aanpassen van het elektrische netwerk en andere systemen om een ​​veilige en gemakkelijke bediening mogelijk te maken.


Bovendien omvat dit proces het verkrijgen van certificering voor het omgebouwde vliegtuig van de Civilian Aviation Authority en de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA)."Het op tijd en volgens het geplande schema voltooien van de B777-300ER-conversie staat bovenaan de prioriteiten van de Aviation Group. Vandaag markeren we een spannende stap in de conversie van het prototype", aldus Executive VP en General Manager van IAI's Aviation Group, Yossi Melamed .


"Het verminderen van de afstand van het vliegtuig voor de nieuwe vrachtdeur is een goed voorbeeld, een weerspiegeling van de vrachtconversies bij IAI, die ons ontwikkelingsproces voor deze conversie aanzienlijk bevordert. Deze stap zal ons in de nabije toekomst en met meer vertrouwen, om over de hele wereld meer conversielijnen op te zetten om diensten te verlenen aan de tientallen bestaande bestellingen en aan nog veel meer verwachte bestellingen," aldus Melamed.


De afgelopen jaren is de vraag naar vrachtvliegtuigen toegenomen als gevolg van een wereldwijde opkomst van e-commerce, die een hoogtepunt bereikte tijdens de COVID-19-pandemie. IAI is de leider op het gebied van vrachtconversies en toonaangevende bedrijven zoals Amazon, DHL, UPS en andere behoren tot onze klanten.


1.170 weergaven0 opmerkingen
bottom of page