top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Miljoenen vrijwilligers verspreiden wereldwijd vriendelijkheid


Vliegeren met positieve bemoedigende woorden op de Dag van Goede Daden van vorig jaar in Israël. Foto met dank aan Ruach Tova via ISRAEL21C


Dit jaar valt de Dag van Goede Daden op een bijzonder geschikt moment - nu geweld en oorlog realiteit worden voor miljoenen mensen, is vrijwilligerswerk om anderen te helpen een zekere manier om de broodnodige vriendelijkheid dichtbij en ver te verspreiden.


Good Deeds Day, gelanceerd in 2007, is uitgegroeid van een lokaal vrijwilligersevenement in Israël tot een wereldwijd fenomeen dat in meer dan 100 landen wordt gevierd. Individuen en groepen doen vrijwilligerswerk op verschillende gebieden, zoals strandopruimingen en schoolrenovaties.


In Israël staat de Dag van Goede Daden gepland op 29 maart en internationaal op 3 april, meldt ISRAEL21C.


Arabische en Joodse schoolkinderen maken gezamenlijk ruimtes schoon en planten samen tijdens de Goede Daad dag in Israël van vorig jaar. Foto met dank aan Ruach Tova


Israëli's kunnen zich individueel of als onderdeel van een groep aanmelden voor vrijwilligersactiviteiten, of gewoon naar een van de 100 Good Deeds-stations in het hele land komen.


Activiteiten zijn bijvoorbeeld computertraining voor ouderen, kinderfietsen repareren, voedselpakketten organiseren en buurten opknappen.


Dit jaar zal ook de succesvolle 'Faming' campagne terugkeren, die mensen aanmoedigt om vriendelijke en positieve verhalen op sociale media te delen om het fenomeen online shaming tegen te gaan.


Kinderen helpen ouderen om hun tuinen te cultiveren tijdens de Goede Daden Dag van vorig jaar in Israël. Foto met dank aan Ruach Tova


In het buitenland zullen de activiteiten van land tot land verschillen.


In Oeganda zijn bijvoorbeeld 5.000 mensen bereid om deel te nemen aan een reeks activiteiten, van marcheren in een fanfare tot ouderenzorg, terwijl Mexico een vliegerfestival en sportactiviteiten en workshops zal organiseren om het milieubewustzijn te vergroten.


In Cambodja zijn vrijwilligers van Goede Daad dag van plan om miljoenen vissen vrij te laten die symbool staan ​​voor geluk en geluk, en Griekenland staat op het punt een grote strandopruiming te ondergaan.


“Deze dag, die ik 16 jaar geleden initieerde, is een hoogtepunt van het doen van goede activiteiten die het hele jaar door plaatsvinden, en ik geloof dat als we goed denken, goed spreken en goed doen, onze wereld er elke dag anders uit zal zien. ', zegt zakenvrouw en filantroop Shari Arison, tegen ISRAEL21C


"We hebben allemaal samen de macht om de wereld naar een betere plek te leiden, ieder op zijn eigen manier en naar hartenlust", vervolgde Arison.


“Het is hartverwarmend om de stortvloed aan reacties te zien van mensen over de hele wereld die op dit moment een helpende hand uitstrekken, op welke manier dan ook, hetzij face-to-face of door 'faming' op sociale media, en op tal van andere manieren die goed doen voor het welzijn van anderen.”


Lees hier hoe u kunt deelnemen.26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page