israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister Lapid begint tweedaags bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten


Minister Lapid onderweg naar de VAE. Foto Twitter Lapid


Israëls minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid, is vanmorgen vroeg voor een tweedaags bezoek naar de Verenigde Arabische Emiraten vertrokken, en is daarmee de eerste hoge Israëlische functionaris die een bezoek aan de Emiraten brengt na de ondertekening van de Abraham Akkoorden verleden jaar.


Eerder had voormalig premier Netanyahu vier keer aangekondigd te zullen gaan, maar dat is er om allerlei redenen, waaronder het coronavirus, nooit van gekomen, wat tot irritatie bij politici in de Emiraten leidde.


Tijdens zijn tweedaags verblijf zal Lapid de inauguratie bijwonen van de Israëlische ambassade in Abu Dhabi en het consulaat van Dubai.


Ook staan er gesprekken gepland met De Israëlische de minister van Buitenlandse Zaken van de Emiraten en de minister van Internationale Samenwerking, Abdullah bin Zayed al Nahyan.


Terwijl hij in Dubai is, zal Lapid ook het paviljoen van Israël bezoeken op de Dubai Expo 2020, waarvan de opening wegens het coronavirus is uitgesteld tot oktober dit jaar.


De Joodse gemeenschap in de Emiraten is verheugd over het bezoek van Lapid ; "we zijn vereerd minister van Buitenlandse Zaken Lapid te verwelkomen", zei opperrabbijn Yehuda Sarna. “De Joodse gemeenschap in de VAE is enthousiast over wat deze reis vertegenwoordigt: een groeiende band tussen de VAE en Israël.”
39 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws