top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Benny Gantz begint historisch bezoek aan Japan


Minister Gantz en de kabinetschef, Matsuno Hirokazu. Foto Ariel Hermoni (MOD)


Vandaag (maandag 29 augustus 2022) landde minister van Defensie Benny Gantz in Tokio, Japan voor een historisch bezoek, terwijl de landen 70 jaar diplomatieke betrekkingen markeren.


Minister Gantz is de eerste Israëlische minister van Defensie die de afgelopen tien jaar naar Japan reisde, en hij zal naar verwachting hoge Japanse functionarissen ontmoeten om een ​​kader op te bouwen voor meer defensiesamenwerking en strategische banden tussen de landen. Vandaag heeft minister Gantz ontmoetingen gehad met hoge functionarissen, waaronder de Amerikaanse ambassadeur in Japan Rahm Emmanuel, de nationale veiligheidsadviseur AKIBA Takeo en de kabinetschef, Matsuno Hirokazu. Deze avond zal minister Gantz een evenement houden ter ere van de voormalige vice-minister van Defensie, de heer Nakayama Yasuhide, voor zijn uitstekende bijdrage aan het bevorderen van de betrekkingen tussen Israël en Japan.

Op dinsdag (30.08) heeft minister Gantz een ontmoeting met zijn Japanse ambtgenoot, minister van Defensie Hamada Yasukazu om 14:00 uur (8:00 ISR-tijd) op het Japanse ministerie van Defensie. De partijen zullen een dialoog voeren over strategische kwesties en bilaterale defensiesamenwerking.

Minister Gantz wordt vergezeld door: directeur-generaal van het ministerie van Defensie Gen. (Res.) Amir Eshel, stafchef van de Israëlische minister van Defensie, de Israëlische ambassadeur in Japan Gilad Cohen, defensieattaché Alon Yehoshua en militair secretaris BG. Jaki Dolf.
40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page