israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Minister van Defensie Benny Gantz bezocht de Amerikaanse 5e vloot


Foto Ariel Hermoni (MOD)


Minister van Defensie Benny Gantz heeft tijdens zijn officiële bezoek aan het Koninkrijk Bahrein een bezoek gebracht aan de Amerikaanse 5e vloot. De minister werd ontvangen door US Naval Forces Central Command (NAVCENT), US 5th Fleet and Combined Maritime Forces (CMF) commandant, vice-admiraal Brad Cooper en de Bahreinse minister van Defensie, HE LTG. Abdullah Bin Hassan Al Nuaimi. Minister Gantz werd vergezeld door de commandant van de Israëlische marine, vice-admiraal David Saar Salama.


De delegatie kwam bijeen op het NAVCENT-hoofdkwartier voor een discussie over uitdagingen van wederzijds belang, evenals mogelijkheden voor regionale samenwerking op het gebied van maritieme veiligheid, met bijzondere nadruk op de recente herpositionering van Israël bij CENTCOM. Na de bijeenkomst maakte de delegatie een rondleiding door de torpedojager USS Cole (DDG67) met geleide raketten.


Foto Ariel Hermoni (MOD)


De partijen bevestigden opnieuw de belangrijke militaire samenwerking tussen de VS en Israël, evenals de unieke band tussen de defensie-instellingen, naties en leiders.


*Minister van Defensie, Benny Gantz: “Ik heb nu een belangrijk bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van de Vijfde Vloot. Mede dankzij de Abraham-akkoorden en de verhuizing van Israël naar CENTCOM is het afgelopen jaar de samenwerking tussen de IDF en de Vijfde Vloot uitgebreid. Deze strategische samenwerking is van cruciaal belang om de zich ontwikkelende uitdagingen in de regio het hoofd te bieden. Door de samenwerking te verdiepen, kunnen we de regionale stabiliteit behouden en de gemeenschappelijke belangen van Israël, de Verenigde Staten en Bahrein verdedigen. De band tussen Israël en de VS is gebaseerd op gemeenschappelijke belangen, en misschien nog belangrijker op gedeelde waarden. Onze militaire samenwerking weerspiegelt dat. Omdat ik als defensieattaché in Washington en als stafchef van de IDF heb gediend, begrijp ik de betekenis en het gewicht van ons strategisch partnerschap.


Foto Ariel Hermoni (MOD)


De co0mmandant van de 5e vloot, Vice-Admiraal Brad Cooper, zei: "Dit bezoek benadrukt het belang van de decennialange strategische relatie van de Amerikaanse 5e Vloot met Bahrein en de uitbreiding van het partnerschap met Israël na de recente aansluiting van Israël bij het US Central Command", aldus Cooper. “We zijn altijd op ons best als we samenwerken met onze internationale partners.”36 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws