israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Benny Gantz had ontmoeting met Indiase premier Narendra Modi


Foto via bureau premier van India / GPO


Minister van Defensie Benny Gantz heeft donderdag, tijdens zijn bezoek aan India, een ontmoeting gehad met de Indiase premier Narendra Modi als onderdeel van zijn officiële bezoek, ter gelegenheid van 30 jaar diplomatieke banden en defensiesamenwerking tussen Israël en India.


Eerder op donderdag had minister Gantz een ontmoeting met minister van Defensie Rajnath Singh en nationaal veiligheidsadviseur Ajit Doval.


Tijdens zijn ontmoeting met premier Modi benadrukte minister Gantz de mogelijkheid om verder te investeren in defensiesamenwerking tussen de twee landen en tegelijkertijd voort te bouwen op gedeelde waarden om bij te dragen aan de mondiale stabiliteit.


Minister Gantz: “India is een industriële supermacht en Israël is een technologische supermacht – samenwerking tussen onze landen zal de mogelijkheden van beide landen vergroten om de zich ontwikkelende uitdagingen het hoofd te bieden.”


Aan Israëlische zijde werden de vergaderingen bijgewoond door de stafchef van de Israëlische minister van Defensie Maayan Israeli, militair secretaris Brig. Gen. Yaki Dolf, directeur van het Beleid en POL-MIL Bureau Dror Shalom, hoofd van het directoraat Internationale Defensiesamenwerking Yair Kulas, Israëls Defensieattaché voor India, kolonel Asaf Maller, en ambassadeur Naor Gilon.25 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws