top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Benny Gantz heeft Azerbeidzjan bezocht


Screenshot video


Minister van Defensie Benny Gantz heeft maandag een officieel bezoek gebracht aan Azerbeidzjan, dat in het teken stond van veiligheids- en beleidskwesties en gericht was op het bevorderen van de defensiesamenwerking tussen de landen.


Tijdens het bezoek had de minister een ontmoeting met de president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev. Hij werd ook verwelkomd op het Ministerie van Defensie met een erewachtceremonie en had een ontmoeting met zijn ambtgenoot, minister van Defensie, kolonel-generaal Hasanov Zakir Asgar. Minister Gantz had ook een ontmoeting met het hoofd van de staatsgrensdienst, kolonel-generaal Elchin Guliyev en bezocht een hoofdkwartier van de staatsgrensdienst.


Minister Gantz benadrukte tijdens het bezoek het belang van het onderhouden van strategische betrekkingen tussen de staat Israël en de Republiek Azerbeidzjan, evenals het belang om te blijven werken aan regionale en mondiale vrede en stabiliteit. Tijdens zijn vergaderingen reflecteerde minister Gantz op de veranderingen in de regio van het Midden-Oosten na de ondertekening van de Abraham-akkoorden, en besprak hij de zich ontwikkelende banden van Israël met Turkije en andere landen in de regio en de wereld.


Minister Gantz werd vergezeld door de directeur-generaal van het ministerie van Defensie Maj.-Gen. (Res.) Amir Eshel, directeur van het Beleid en POL-MIL Bureau Dror Shalom, en militair secretaris Brig. Gen. Yaki Dolf.
46 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page