top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Benny Gantz: "Iran heeft geen echte onderhandelingsfiches"


Minister van Defensie Benny Gantz. Screenshot YouTube


Minister van Defensie Benny Gantz heeft maandagmorgen tijdens een vergadering van de commissie Buitenlandse Zaken en Defensie van de Knesset gezegd dat ""Iran geen echte onderhandelingsfiches heeft en dat het mogelijk is en noodzakelijk om een ​​einde te maken aan de 'foot-dragging' strategie van Iran."


Minister Gantz besprak de recente ontwikkelingen ten aanzien van Iran en sprak over zijn bezoek aan de Verenigde Staten: "De binnenlandse situatie van Iran biedt een kans voor de internationale gemeenschap. Iran is geen leidende macht - zijn burgers lijden als gevolg van de slechte economische situatie, terwijl zijn investeringen en ontwikkelingen de afgelopen tien jaar met vijftig procent verminderd, en het land wordt geconfronteerd met een verscheidenheid aan interne en externe uitdagingen.


Het Iraanse regime is zich terdege bewust van deze situatie en als zodanig komt Iran in onderhandelingen zonder echte onderhandelingsfiches. Het is mogelijk en noodzakelijk om een ​​einde te maken aan Irans 'slepende' strategie. We verdiepen de internationale samenwerking, en ik ben er zeker van dat binnenkort - zowel openlijke als geheime acties zullen worden uitgebreid, door een verscheidenheid aan middelen. Tegelijkertijd zijn we het afgelopen anderhalf jaar bezig geweest met het opbouwen van de strijdkrachten, waarbij we nieuwe middelen hebben aangeschaft die Israëls veiligheidssuperioriteit in de regio zullen waarborgen, ondanks alle bedreigingen."124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page