israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Minister van Defensie Benny Gantz is in Manama, Bahrein geland


Minister van Defensie Gantz na de landing in Bahrein wordt begroet door zijn Bahreinse ambtgenoot, minister van Defensie, luitenant-generaal Abdullah Bin Hassan Al Nuaimi. Foto Elad Malka (MOD)


Vanwege veiligheidsredenen werd de reis pas bekendgemaakt tot na de landing, maar minister van Defensie Gantz is geland in Manama, Bahrein voor een officieel bezoek aan het Koninkrijk.


Een welkomstceremonie werd gehouden op de internationale luchthaven van Bahrein, waarbij de minister werd begroet door zijn Bahreinse ambtgenoot, minister van Defensie, luitenant-generaal Abdullah Bin Hassan Al Nuaimi.


Gantz zal iets meer dan 24 uur in het land van de Perzische Golf doorbrengen, waar hij topfunctionarissen van Bahrein zal ontmoeten, waaronder koning Hamad bin Isa Al Khalifa, kroonprins en premier Salman bin Hamad Al Khalifa, en minister van Defensie Abdullah Bin Hassan Al Noaimi, alvorens donderdagavond laat naar Israël zal terug te keren.


Er zullen veiligheidsovereenkomsten worden ondertekent met zijn Bahreinse tegenhanger, terwijl de twee naties ernaar streven hun banden verder te verstevigen.


De minister wordt vergezeld door zijn stafchef, Maayan Israeli, commandant van de Israëlische marine, admiraal David Saar Salama, militair secretaris Brig.-Gen. Yaki Dolf, en directeur van het ministerie van Defensie en het politiek-militaire bureau Zohar Palti.


Meteen na aankomst begon Gantz met de eerste besprekingen. Foto Elad Malka (MOD)


Daarnaast zal Gantz ook een bezoek brengen aan de 5e Vloot van de Amerikaanse marine, in Bahrein, en een ontmoeting hebben met de commandant van de 5e vloot, Brad Cooper.


Het was de eerste keer dat een Israëlisch militair toestel door het Saoedi-Arabische luchtruim vloog, op weg naar Bahrein.61 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws